BICIKLISTA BORCA JOVAN ZEKAVICA OSVOJIO PRVE SVETSKE BODOVI U KVALIFIKACIJAMA ZA OLIMPIJSKE IGRE NA TRCI GRAND PRIX MADJARSKE

posted in: Vesti | 0

Jovan Zekavica na bicikluJovan Zekavica, član biciklističkog kluba BORAC, osvojio je osmo mesto na medjunarodnoj trci Grand prix Madjarske i tri boda u sistemu kvalifikacija za Olimpijske igre 2016.godine.

Biciklistička reperzentacija Srbije nastupila je 23 i 24. maja ove godine, na trkama u okviru Euro toura, GP Madjarske i GP Slovačke.

U sastavu reperzentacije nastupili su čačanski biciklisti Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Goran Antonijević. U reprezentativnom sastavu ovog puta nije bilo Marka Danilovića, koji se razboleo po povratku sa trke u Turskoj gde je i on osvojio prve svetske bodove.

Trka GP Madjarske održana je na stazi od Budimpešte do Djera u dužini od 124km. Trka je bila veoma brza sa prosečnom brzinom od 45,8km/h. U konkurenciji 120 takmičara iz cele Evrope naši predstavnici su došli na cilj sa prvom grupom i sprint je odlučivao pobednika. Jovan Zekavica osvaja osmo mesto, što mu je donelo 3 UCI boda, Stefan Stefanović osvojio je 24 mesto, dok Goran Antonijević nije startovao.

Trka GP Slovačke održana je u Bratislavi u dužini od 152km. Konkurencija je bila veća jnego u Madjarskoj jer je na startu bilo 145 takmičara. Trka takodje veoma brza sa prosekom od 46,5km/h, ali opet na cilj dolazi velika grupa i sprint odlučuje pobednika. Svi naši takmičari bili su u glavnoj grupi, ali Jovan Zekavica dobija defekt na 5km do cilja. Posle brzog otklanjanja defekta uz pomoć svojih drugova stiže prvu grupu, ali gubi dobru poziciju za sprint i osvaja 18 mesto, a Goran Antonijević 39 mesto i Stefan Stefanović 40 mesto. Ovo je bila lepa prilika da se osvoji još neki svetski bod, ali ovog puta sreća je okrenula ledja našim biciklistima.

Obe trke pobedio je takmičar iz Poljske ekipe WHIRPOOL AUTHOR, Kankovsky.

Prvi nastup na domaćim drumovima čačanski biciklisti imaće 30.maja na prvoj trci za Kup Srbije koja će se održati u Beogradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.