Biciklista borca Stefan Stefanović osvojio treće mesto na medjunarodnoj trci “otvaranje sezone” u madjarskoj

posted in: Vesti | 0

Na medjunarodnoj biciklističkoj trci “OTVARANJE SEZONE” u Madjarskom gradu Bonihad, koja je održana 26.03.2017.godine, biciklsta Borca Stefan Stefanović osvojio treće mesto u elitnoj trci.

Biciklistička sezona u svetu počela je odavno, ali u ovom delu Evrope počela je nedavno. U Srbiji to će se dogoditi 15.Aprila, trkom za Kup Srbije u Beogradu, a u Madjarskoj sezona je otvoren 26.Marta. Trka je održana u gradu Bonihad, na kružnoj stazi dužine 25km. Seniori su vozili 4 kruga, ukupne dužine 100km, a na startu pojavilo se oko 100 biciklista iz Madjarske, Rumunije, Bugarske, Hrvatske i Srbije. U veoma dinamičnoj trci odvojila se vodeća grupa od desetak biciklista u kojoj su bili Stefanović i Danilović. Posle više pokušaja odvajanja na kraju su se odvojila tri takmičara, po jedan iz Madjarske, Rumunije i Srbije i zajedno su došli na cilj. U takvom raspletu pobedu je ostvario rumunski takmičar Daniel Krista, STEAUA, drugi je bio Gabor Fejesa, AGRIJE KTK, dok je Stefan Stefanović osvojio treće mesto. Marko Danilović je došao u grupi iza i osvojio šesto mesto.

Dobar nastup čačanskih biciklista na početku nove sezone pokazuje da se vredno radilo preko zime i da se i ove godine mogu očekivati dobri rezultati.

Sledeći nastup Danilović i Stefanović imaće narednog vikenda, 02.aprila, na trci NAGRADA ADRIE u Sloveniji-Novo Mesto, koja se boduje za EURO Tour. Na ovoj trci nastupiće za Reprezentaciju Srbije.

Kadeti Borca Veljko Vučićević i Bogdan Milošević nastupili su takodje na trci u Madjarskoj u sastavu kadetske Reprezentacije Srbije i trku su završili u glavnoj grupi. Njih dvojica će narednog vikenda, 02.aprila imati novi nastup u Madjarskoj u gradu Djeru, gde će voziti test trku na stazi na kojoj će se na leto ove godine održati “Letnji festival mladih sportista Evrope- EYOF”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.