BICIKLISTI BORCA POBEDNICI TRKE “ JUNIORI KROZ VOJVODINU”

posted in: Vesti | 0

Medjunarodnu biciklističku trku “JUNIORI KROZ VOJVODINU” pobedio je Boško Veličić ispred svog klupskog druga Dejana Cogoljevića.

Medjunarodna biciklistička trka “JUNIORI KROZ VOJVODINU” održana je 22-23.10.2022 u dve etape. Prva etapa vožena je Erdeviku, pojedinačni hronometar u dužini od 10km. Pobedu je ostvario Dejan Cogoljević ipred Boška Veličića i Dušana Stanića iz LOTUS TEAM iz Sombora. Druga etapa vožena je u Moroviću, na kružnoj stazi u ukupnoj dužini od 60km.  S obzirom da je prvu etapu Pobedio Dejan Cogoljević i nosio je žutu majicu, sva pažnja konkurenata bila je usmerena ka njemu. Tu situaciju iskoristio je Boško Veličić koji je sa jednim takmičarem iz Sombora uspeo da napravi beg  i njih dvojica su zajedno došli nacilj. U sprintu bolji je bio  Nemanja Marković-LOTUS TEAM Sombor. Njihova prednost nije bila velika, ali dovoljna da Boško Veličić pobedi u generalnom plasmanu, a Dejan Cogoljević da završi kao drugi. Treće mesto zauzeo je Nemanja Marković iz Sombora. Veoma dobar plasman ostvario je i treći član ekipe Boris Mitrović koji je trku završio na desetom mestu, a kadet Ćeriman Filip bio je četrnaesti medju juniorima.

Ovom trkom završena sezona što se tiče drumskog biciklizma. Kao i prethodnih godina sezona je bila veoma uspešna za čačanske bicikliste sa pregršt vrhunskih rezultata, kako na domaćim tako i na medjunarodnim trkama. Sada sleduje kraći predah, analiza do sada uradjenog, pravljenje planova za novu sezonu i početak priprema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.