Bojan Đurđić 20. u trci u Samoboru, Vanesa Durman 15. sa jednim svetskim bodom!

posted in: Stare vesti | 0

Najbolji srpski takmičar na planinskom biciklu Bojan  Đurđić iz kragujevačkog Radničkog zauzeo je 20. mesto na jakoj međunarodnoj trci  u kategoriji 1 održanoj u Samoboru u Hrvatskoj.

Na 27. mesto plasirao se Ivan Tomić iz beogradskog Progresiva, na 28. Aleksa Marić iz Crvene zvezde, 29. je Boris Popović iz novosadskog Ris sajklinga, na 32. poziciju tešku trku završio je Oliver Štrbac iz Fantika (Novi Sad), 39. je bio Marko Ćurčić, a 43 Igro Jemcov, obojica iz Progresiva. Pobedio je najbolji učesnik prošlogodišnje otvorene Balkanijade u planinskom biciklzmu Belorus Sergej Risenko ispred takmičara Nemačke i Brazila.

– Na neki način, ova trka  je bila istorijska za planinski biciklizam u Srbiji – kaže selektor Ivan Davosir. – Naša Vanesa Durman iz Fanatika završila  je trku  na 15. mestu i osvojila svetski bod! Lep plasman ostvario je i Nenad Mirić iz Progrsiva koji je u kategorji mastersa „B“ osvojio srebrnu medalju. Konkurencija je bila izvanredna, na primer u ženskoj trci slavila je Meri Mekonelog iz SAD koja je jedna od najbljih svetskih biciklistkinja i olimpijka SAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.