Bojan Đurđić odbranio šampionsku titulu u planinskom biciklizmu

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentivac Radničkog iz Kragujevca Bojan Đurđić odbranio je titulu na Šampionatu Srbije u planinskom biciklizmu u kategoriji elita održanom na odličnoj stazi na Stražilovu u organizaciji novosadskog kluba Fanatik i BSS. Pomogli su i  proizvođač bicikala Kapriolo i radnja Fanatik iz Novog Sada.

Đurđić je za nešto preo pet minuta pretekao mladog Aleksu Marića iz Crvene zvezde a za šest  minuta trećeplasiranog Olivera Štrbca iz Fanatika. Četvrto i peto mesto pripalo je Ivanu Tomiću iz Progresiva i Ivanu Jovanoviću iz  kraljevačkog Metalca. Radnički iz Kargujevca osvjio je najbolji klub u eliti.

– Raduje činjenica da su drugo i treće mesto u eliti osvojili mladi biciklisti Aleksa Marić i Oliver Štrbac kojima je pripalo i prvo i drugo mesto za vozače do 23 godine. Treći je u ovoj kategoriji bio Marko Popović iz Fanatika – istakao je selektor reprezentacije Srbije Ivan Davosir. – Odlično je vozila i mlada Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, naša uzdanica na Letnjim olimpjskim igrama mladih u Singapru koja je vicešampionka za seniorke i šampionka za juniorke.

Tri najbolja juniora su Mirko Skandarski, Luka Nikolić (obojica Radnički) i Đorđe Stevanović iz Železničara MBN (Niš). Oprobali su se i mladi olimpijci, specijalisti za drumski biciklizam, Lazar Jovanović iz Borca i Filip Pavlović iz Partizana, koji su se dobro držali, ali ih je junior Mirko Skandarski ostavio po minut za svaki krug…Najbolji klub kod juniora je Radnički.

Kod kadeta medalje su pripale Marku Simijonoviću iz  Orlovca, Deneši Horvatu iz Fanatika i Aleksandu Mitiću iz Partizana. Orlovac je najbolja kadetska ekipa.

R     edosled u trci mlađih kadeta je Momčilo Gajić  iz Fanatika, Aleksa Lončarev iz Ciklomanije (Zrenjanin) i Danijel Njiradi iz Kapriola.

U trci dama, na startu je pala Vanesa Durman, ali je stisla zube i završla trku, doduše bez medalje. Slavijla je Nikoleta Mitrović iz Orlovca ispred dve mlade takmičarke Jovane Crnogorc iz BK Novi Sad i Ivane Kostić iz Orlovca.

Kod juniorki, najbolja je Jovana Crnogorac ispred Kostićeve i Nevene Davosir iz Fanatika.

Najuspečniji mastersi su Aleksandar Mirković iz Fanatika, Pavle Barać iz palićkog Kojotesa i Bojan Vasović iz čačanskog Borca. U amaterskoj hobi sport kategoriji pobedio je Endre Kalmar, u amaterrkoj hobi fan klasi slavio je Jovan Babić (BK Novi Sad) dok je u amaterskoj kategoriji za dame najbolja bila Novosađanka Marina Lauš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.