BORAC POBEDIO U NIŠU, DANILOVIĆ DRUGI

posted in: Vesti | 0

Na poslednjoj trci u okviru Biciklističke lige Srbije za 2013 godinu, koja je održana u Nišu, seniorska ekipa Borca osvojila je prvo mesto, a Marko Danilović bio je drugi.

Trka se vozila za Nagradu Niša, na kružnoj stazi ulicama grada. Dužina jednog kruga bila 3.5km, a vozilo se 20 krugova. U veoma zanimljivoj trci gde se više puta menjale grupe u vodjstvu, čačanski biciklisti su diktirali tempo i uvek bili u begu. Odlučujući beg dogodio se na polovini trke kada su se odvojili Danilović, Stanković iz Kraljeva i Šmelcerović iz Kragujevca. Tu je napravljena taktička greška jer u toj grupi morao se naći još jedan Borčev vozač, što bi u daljem toku trke bila velika Borčeva prednost. Nažalost mladost i ne iskustvo ekipe je prouzrokovalo da do toga ne doje. U sprintu vodeće trojke Stanović iz Kraljeva odsprintao je Danilovića. U sprintu glavne grupe Jovan Zekavica osvaja peto, a Stefan Stefanović šesto mesto. Ovi pojedinačni plasmani bili su dovoljni da ekipno Borac pobedi ispred Metalca iz Kraljeva i Radničkog iz Kragujevca…

U konačnom generalnom plasmanu Lige Srbije u biciklizmu, ekipa Borca zauzela je drugo mesto iza Radničkog iz Kragujevca, dok je treći Metalac iz Kraljeva. U pojedinačnom plasmanu u kategoriji Elita pobedio je Ivan Stević iz OBK Beograda, dok je Marko Danilović zauzeo četvrto mesto. U kategoriji takmičara do 23 godine prvo mesto zauzeo je Marko Danilović ispre Stefana Stefanovića i Jovana Zekavice.

Na ovaj način završena je ovogodišnja biciklistička sezona, koja je bila veoma uspešna za Borac. Postavljeni rezultatski ciljevi su ostvareni, afirmisano je nekoliko mladih takmičara iz sopstvenih redova. U narednom periodu posle analize protekle sezone napraviće se plan za narednu u kojoj će ambicije biti još veće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.