Borisavljević drugi u etaši, Rajović najbolji junior!

posted in: Vesti | 0

SOLUN, 22. mart (Info centar).
– Miloš Borisavljević, biciklista kraljevačkog CCN Metalca zauzeo je drugo mesto u prvoj etapi trke “Trofej Makedonije” u Solunu u čast Aleksandra Velikog na stazi od oko 110 km, dok je juniorski reprezentativac Srbije, takođe član CCN Metalca Dušan Rajović bio najbolji juniori (11. u apsolutnoj konkurenciji u etapi) i drži drugo mesto u kategoriji omladinaca na trci na kojoj učestvuju dve rumunske, tri bugarske, dve srpske i najbolje grče ekipe predvođene profi timom Tablever sa ukupno 110 takmičara.


– Veoma teška, ali i uspešna etapa za srpski bicklizam – kaže šef struke CCN Metalca Radiša Čubrić.- Posle 50 kilometra došlo je do bega,  favoriti iz dve grčke ekipeTablever i Ekscetera imali su u grupi po dva vozača, jedan je bio i bugarskog profi tima Hemus i sa njima i naš Miloš Borisavljević! Posle prvog uspona ostala su četvorica, dvojica iz Tablevera, jedn od njih bio je “žuta majica” i Borisavljević! Na 15 kilometra do cilja,  na teškom usponu, Birisavljević je napao ali ga je žuta majica stigla i na šest kilometra do  cilja Miloš je imao defekt, izgubio dragoceno vreme ali je obradovao sve osvajanjem drugog mesta. Pokazao je odličnu formu i u drugoj etapi u nedelju probaće ponovo  da se popne na postolje. Ipak, primarni cilj je da sačuvamo drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Još jedan Kraljevčanin, junior Dušan Rajović je vozio odlično i zauzeo 11. mesto u apsolutnoj konkurenciji i bio najbolji junior u etapi!

– Sjajna vožnja Borisavljevića, ali i ostalih naših juniora – kaće selektor Radomir Pavlović.- Rajović je nadoknadio izgubljene sekunde u prologu i približio se vodećem junioru. Trka je kvalitetna, sa interesantnim etapama. Završica je na u trećoj etapi u nedelju  na stazi od 120 km u brdima  grčke Makedonije i culj je u mestu Kilkilis na samoj granici sa Makedonijom, četrdesetak kilometra od Đevđelije.

U juniorskoj reprezentaciji Srbije su Dušan Rajović i Andrija Čukić iz CCN Metalca, Dušan Kalaba i Elvedin Ćatović iz Partizana, Nikola Rosić iz aranđelovačke Šumadije „Biro plan“, Miljan Kostić iz Železničara MBN i Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.