Borisavljević peti u Pragu

posted in: Vesti | 0

PRAG, 22. septembar (Info centar)

– Miloš Borisavljević, reprezentativac CCN Metalca osvojio je sjajno peto mesto u trci “Nagrada Praga” na kružnoj stazi od 80 km oko Strahova i nacionalnog stadiona u Pragu.

– Borisavljević je bio u begu sa još desetoricom biciklista – kaže Radiša Čubrić, selektor reprezentacije. – Iz njih bila je jaka grua od sedam biciklista, a zatim glavna grupa u koji su bili i ostali srpski reprzentativci. Prema nezvaničnim rezultatima pobedio je češki vozač ispred Slovenca Bajca. Trka je bila odlična proba srpskim biciklistima pred SP u Toskani od 22. do 29. septembra. Zadovoljan sam kako su svi vozili, konkurencija je bila dobra sa biciklistima iz Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke i Srbije, tako da s novom dozom optimizma odlazimo na šampionat sveta i najveći izazov sezone…

Na SP će startovati u eliti Ivan Stević (OBK Beograd). Miloš Borisavljević (CCN Metaca), Jovan Zekavica i Marko Danilović (Borac Čačak) startovaće u kategoriji do 23 godine. Kod juniorki voziće Jelena Erić iz CCN Metalca.

Posle Praga reprezentacija se seli u Sloveniju gde ćemo raditi dva dana a zatim, u sredu 25. septembra odlazi u Firencu gde ćemo čekati start trka na šampionatu sveta.

Juniorke i biciklisti do 23 godine startovaće u petak 27. septembra, dok će Ivan Stević, koji je poslednjih desetak dana poboljevao, u eliti voziti na izuzetno teškoj stazi u nedelju 29. septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.