Borisavljević treći u Austriji!

posted in: Stare vesti | 0

Fantastičan uspeh srpskog juniora, reprezentativca kraljevačkog Metalca Miloša Borisavljevića na trci „Oko gornje Austije“ u visokoj 2.1 kategoriji koja se boduje za juniorski Kup nacija i svetsku rang listu: osvojio je izvanredno treće mesto u drugoj etapi od 110 km i trenutno je treći u generalnom plasmanu!
– Na cilj je došla grupa od četvorice biciklista i u sprintu pobedio je Belgijanac Benoit ispred Slovenca Mohoriča i Borisavljevića. Četvrti je bio Austrijanac koji nije bio u pobedničkoj grupi u prvoj etap. Imali su oko 50 sekundi prednosti pred glavninom karavana – kaže selektor Saša Gajičić.- Oduševljen sam kako je Borisavljević vozio, kao pravi šampion! Belgijanac je bio nekorektan jer nije menjao u begu koji je trajao skoro od starta etape i to po kiši. Na kraju je bio najsvežiji u sprintu. Još nemamo zvanične rezultate, ali mislim da će isti redosled biti i u generalnom plasmanu i da će Borisavljević treću etapu od 110 km početi kao treći! Svi imaju isto vreme, znači šansa je da napadnemo i žutu majicu!…
Borisavljević je najavio sjajnu vožnju u prvoj etapi od 98 kilometra, takođe voženoj po kiši, kada je stigao 11. u srintu grupe od 13 biciklista. Pobedio je Belgijanac Deltomb u vremenu 2:15,38 časova ispred takođe belgijskog bickliste Benota i Nemca Ahterberga. Stefan Stefanović reprezentativac čačanskog Borca završio je na 56. mestu sa 1,01 minut zaostatka, dok je Luka Kotur iz Partizana bio 124. sa 12,44 minuta slabijim vremenom. Aleksandar Mitić iz Partizana je dosta zaostao u prvoj etapi i sudije su ga skinule sa staze. U karavanu su 24 ekipe i 130 biciklista.
U prvoj etapi Borisavljević je na jednom brdskom cilju bio treći, na drugom peti i trenutno je četvrti u ukupnom plasmanu za majcu „kralja brda“.
Miloš Borisavljević, ponikao u školi trenera Metalca Radiše Čubrića, je ove godine osvojio obe titile na Šampionatu Srbije – hronometar i drum. Na trci za Kup nacija u Istri, zauzeo je 11. mesto i prvi put je neki vozač iz Srbije osvojio poene za ovo prestižno takmičenje! Pobedio je ove sezone na trci u Kizderogu u Mađarskoj kao i na međunarodnim trkama „Trofej sajamskih gradova“ u okolini Novog Sada i „Olimpijske nade“ u Beogradu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.