ČETIRI POBEDE BICIKLISTA BORCA NA KUPU SRBIJE U ČAČKU

posted in: Vesti | 0

Na petoj trci za Kup Srbije koja je održana u Čačku u nedelju 27.07.2014, pobede su ostvarili senior Jovan Zekavica, seniorska ekipa Borca, kadet Aleksandar Petrović i mladji kadet Stefan Sretenović.

U organizaciji Biciklističkog kluba BORAC i Biciklističkog saveza Srbije u Čačku je održana peta trka za Kup Srbije u drumskom biciklizmu za sve uzrasne kategorije. Trka je održana na kružnoj stazi u selima Trbušani, Miokovci i Prijevor. Skup svih takmičara bio je u centru Grada i u zatvorenoj vožnji karavan se prebacio na zvaničan start trke na putnom pravcu Čačak-Pranjani u selu Trbušani, kod kafane KOD VLADA, gde je bio i cilj.

Seniori i juniori nastupali su zajedno na stazi dugačkoj 96km(12 krugova). Već u prvom krugu odvojio se Jovan Zekavica sa Lukom Koturom iz Partizana Beograd i zajedno su vozili do predzadnjeg kruga, kada se Zekavica odvaja i u solo vožnji ostvaruje važnu pobedu. Iza prve dvojice odvijala se velika borba čačanskih biciklista sa ostalom konkurencijom, Marko Danilović uspeva u zadnjem krugu da se odvoji od konkurencije i osvoji treće mesto. Ovo je veliki uspeh, s obzirom da ekipa nije startovala kompletna jer su Stefan Stefanović i Goran Antonijević u isto vreme nastupali na tri trke u okviru Euro toura u Slovačkoj i Madjarskoj. Njih dvojicu uspešno su zamenili junior Nikola Tripković, osvajanjem sedmog mesta i veteran Dragan Samardžić koji je osvojio deveto mesto. Ovi pojedinačni rezultati bili su dovoljni da ekipa Borca osvoji ubedljivo prvo mesto.

DSCF4573

Juniorska ekipa biula je hendikepirana, jer je njen najbolji član Nikola Tripković nastupio za seniorsku ekipu, ali ostali članovi ekipe nisu se proslavili na domaćem terenu. Najbolje plasiran bio je Nemanja Kolaković na devetom mestu, Uroš Šunjevarić osvojio je jedanaesto mesto, Jovan Djukanović osvojio je trinaesto mesto i Vuk Milosavljević osvojio je četrnaesto mesto. Ovi pojedinačni rezultati bili su dovoljni da ekipa Borca osvoji treće mesto. Juniorsku trku pobedio je Dušan Rajović iz CCN METALAC Kraljevo.

DSCF4567

Kadeti i mladji kadeti nastupali su zajedno na stazi dugačkoj 48km( 6 krugova). U prvom delu staze odvoji su se Aleksandar Petrović iz Borca i Andrija Joksimović iz Partizana, koji su zajedno došli na cilj. Lep sprint odlučivao je pobednika u kome je Aleksandar Petrović bio brži. Milan Milivojević i Matija Zorić došli su u drugoj grupi i osvojili deveto i dvanaesto mesto. Ekipa Borca osvojila je treće mesto.

DSCF4564

Mladji kadet Borca, Stefan Sretenović na cilj je došao je u grupi kadeta i ubedljivo osvojio prvo mesto. On nije imao pomoć svojih klupskih drugova, jer je David Kostić u isto vreme nastupio za mladu Reprezentaciju Srbije na velikoj medjunarodnoj trci u Italiji, a Igor Vasojević je imao teži pad tri dana pre trke, tako da nije ni nastupio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.