Četiri titule Prvaka Srbije za bicikliste Borca

posted in: Vesti | 0

Na prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji, koje je održano u Čačku, kadeti Boško Veličić i Dejan Cogoljević, masters Bojan Vasović osvojili prva mesta, senior Marko Danilović, poletarac Stefan Vučićević, kadet Dejan Cogoljević, mastersi Toni Smiljanić i Miroslav Bogdanović osvojili treće mesta.

U organizaciji biciklističkog kluba BORAC i biciklističkog saveza Srbije u Čačku je održano Prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji(ulične trke) u subotu 26.09.2020.godine.

 

U prepodnevnim satima prvo je voženo brdsko prvenstvo sa startom u Beljini uz uspon preko Pridvorice do vrha Jelice. U zavisnosti od uzrasne kategorije vožena je odgovarajuća kilometraža. Od čačanskih biciklista najbolji utisak ostavili su kadeti Boško Veličić i Dejan Cogoljević koji su osvojili prvo i treće mesto, kao i masters (kategorija C) Bojan Vasović koji je osvojio prvo mesto. Senior Marko Danilović, poletarac Stefan Vučićević i masters (kategorija C) osvojili su treće mesta.

U popodnevnim satima vožene su ulične trke, u kojima se pobednik dobijao na osnovu osvojenih bodova. Start i cilj bio je u centru grada, a vozilo se ulicama najužeg centra Čačka. Dužina jednog kruga bila je 1300m.

Kako je kiša povremeno padala, staza je bila veoma klizava, tako da je bilo više padova, ali na sreću bez većih posledica.

Kadeti BORCA opet su ostavili najbolji utisak, ovaj put Dejan Cogoljević osvojio je prvo, a Boško Veličić četvrto mesto. Masters Bojan Vasović u svojoj kategoriji objedinio je titulu, a Miroslv Bogdanović opet je bio treći. Od seniora očekivala se medalja, ali ovaj put bolji su bili biciklisti beogradskog Partizana koji su osvojili prva tri mesta, a Marko Danilović osvojio je četvrto mesto.

Sabirajući rezultate sa obadva prvenstva sistemom bodovanja, napravljen je generalni plasman za NAGRADU ČAČKA. U seniorskoj konkurenciji prva dva mesta osvojili su biciklisti PARTIZANA Admir Kolašinac i Dušan Veselinović, dok je Marko Danilović osvojio treće mesto. Kod kadeta prvi je bio Dejan Cogoljević ispred Luke Bojovića iz Metalca Kraljevo i svog klupskog druga Boška Veličića. U kategoriji Masters-C Bojan Vasović je osvojio još jedno prvo mesto, a Miroslav Bogdanović treće mesto. U kategoriji poletaraca Stefan Vučićević osvojio je treće mesto.

 

Do kraja biciklističke sezone na drumu ostale su još dve trke za Kup Srbije koje će održati u Subotici i Somboru u oktobru mesecu.

Vise fotografija i video pogledajte ovde

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.