Čubrić izabrao za „Obikolku“

posted in: Stare vesti | 0

KRALjEVO, 4. septembar (Info centar).

Selektor Radiša Čubrić odredio je bicikliste koji će voziti na 62. trci „Oko Bugarske“, popularnoj „Obikolki“ od 9. do 16. septembra u kategoriji 2.2 za bodove u Evropa turu.

Startovaće Žolt Der, Nebojša Jovanović i Dejan Marić (svi Radnički, Kragujevac), Nikola Kozomara (Partizan), Jovan Zekavica (Borac Čačak) i Marko Danilović (Železničar MBN).

– Trka je veoma jaka, doći će 20 dobrih selekcija koje, kao i mi, pripremaju vozače za SP u Holandiji od 19. do 23. septembra – kaže Čubrić.- Startujemo 9. septembra u Sofiji, trka ima osam etapa u sedam dana jer prvog dana vozimo dve poluetape a u drugoj se penjemo na legendarni brdski cilj bugarskog biciklizma Beklemeto. To nije dobro, „rasturiće“ se trka, i čak može i da se odmah i reši. Cilj je, posle blizu 1.000 km u Dobriču 30 km udaljenom od Crnog mora. Odlučio sam se za dvojicu iskusnih Dera i Jovanovića i četvoricu mladih Kozomaru, Zekavicu, Marića i Danilovića. Na mladima je da se pokažu i izbore mesto u ekipi za SP. Ako se pokažu predložiću da pođu trojica, ali ako ne bude zalaganja, borbenosti i pravog odnosa prema reprezentaciji, neće ići niko za kategoriju do 23 godine. Hasanović čeka prinovu u porodici i zamolio me je da ne vozio „Obikolku“.

Prošle godine, pobedio je peti put Ivajlo Gabrovski (Bugarska). Najbolji plasman od srpskih vozača imao je Esad Hasanović na 30. mestu u generalnom poretku, dok je Der bio 57.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.