Der 11. u drugoj etapi u Čileu

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der, reporezentativac kragujevačkog Radaničkog, gost u čileanskog ekipi Melipuli, osvojio je 11. mesto u drugoj etapi trke „Oko Čilea“ (kategorija 2.2).
Der je stigao u velikoj grupi od 99 biciklista koji su svi upisali vreme pobednika Hakrora Agulara (nacionalni tim Uurgvaja) koji je stazu od 130 km oko Iguikue prešao za 1:51,54 časova. Drugo mesto prpalo je Mirandi (nacionalni tim Čilea) a treće Martinu (nacionalni tim Kube).
– Vozilo se veoma brzo, u finišu su svi dali gas do daske i u toj gužvi nisam imao šansu da se probijem do vrha. Zadovoljan sam, nadam se da ću prebroditi i period aklimatizacije i na vremensku razliku, ali i na veliku nadmroksu visinu jer smo trenutno na 2.200 metara i da me neće stići umor – kaže Žolt Der koji se za poziv na ovu trku preporučio sjajnim rezultatiam na trkama u Meksiku i Boliviji krajem prošle godine.


U generalnom plasmanu vodi Ariagada (Čile) sa 2:04,36 časova. Drugi je Mansila (Čile) sa 17 sekundi zaostatka, a treći Điacinti (Aregentina) sa 18 sekundi slabijim vremenom. Der je 67. sa 2,14 minuta zaostatka.
Treća etapa je oko Kalame, dugačka je 117 kilometara i prolazi kroz deo gde je vožen nedavni reli Pariz – Dakar. Biciklisti startuju na 2.250 metara nadmorske visine i dva puta će preći brdski cilj na 2.550 metara nadmorske visine. Trka „Oko Čilea“ ima 1.200 kilometra u deset etapa. Učestvuje 108 vozača u 18 ekipa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.