Der oko 15 mesta, Stević imao četiri defekta, Hasanović i Zekavica odustali na test trci u Balaratu u Australiji

posted in: Stare vesti | 0

Srpski reprezentativac Žolt Der plasirao se oko 15. mesta na trci „Herald san klasik“ u Balaratu u Australiji koja je bila probna pred Šampionat sveta u Melburnu od 19. septembra do 3. oktobra.

– Der je dobro vozio u veoma jakoj konkurenciji, jer je startovalo oko 160 učesnika šampionata sveta. Nije bilo biciklista iz lokalnih klubova, samo australijska reprezentacija – kaže selekor srpske reprezentacije Radiša Čubrić.- Stević je, računajući i trening vožnju, imao četiri defekta i najgore je što je poslednji bio krug pre kraja, kada je bio u vodećoj grupi, pa je izgubio dragoceno vreme. Zekavica je odlično vozio, ali je odustao krug pre kraja jer nismo hteli da ga forsiramo, a Hasanović nešto ranije. Nije bio u glavnoj grupi i nije imalo svrhe da troši snagu, jer prvi izlazi na drum 30. septembra. Tempo je bio veoma jak, svi su vozili „na nož“ kao da  nije probna trka.
Pobedio je Italijan Pocato koji je stazu od 145 km prešao za 3:04,09 časova. Drugi je bio Masijer Bodnar (Poljska) a treći Karlos Guonez (Čile). Četvrto mesto pripalo je prvaku sveta u vožnjni na hronometar Švajcarcu Kanćelari.
– Italijani, Francuzi, Belgijanci, Slovenci i mi otišli smo i vratili se na trku na biciklima i napravili odličan trening od skoro 200 km. Zekavica, koji je najmlađi bio je pošteđen – dodao je Čubrić. – Još jednom moram da se zahvalim Ministarstvu za dijasporu Srbije koje nam je pomoglo da se smestimo kod naših iseljenika u Ćilongu gde smo okruženi izuzetnom pažnjom i gostoprimstvom, osećamo se kao da smo kod kuće. Očekujemo da će nas bodriti i na trci.
Srpska reprezentacija imala je problem sa prtljagom, jedan deo nije stigao, između ostalog i neka oprema, alat i rezervni delovi:
– Morao sam da kupim pumpu za gume, koštala je 60 dolara! Ovde je sve veoma skupo, bidon je 10 dolara, a na ledini gde je održana trka, kafa se prodavala od tri do pet dolara, kao da smo na vencijanskom Lidu – dodao je Čubrić.
U konkurenciji elita u vožnji na hronometar u četvrtak 30. septembra startovaće Esad Hasanović (Partizan Srbija). Drumska trka je 3. oktobra na stazi od 262,7 km.
Mladi biciklista Jovan Zekavica, čiji je matični klub Borac iz Čačka, a vozi za Partizan Srbiju startovaće u konkurenciji vozača do 23 godine 1. oktobra na stazi od 159 km! U stručnom štabu su selektor Radiša Čubrić i njegov asistent i brat Rajko Čubrić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.