Der oko desetog, Stević oko 15. mesta na trci „Oko Bugarske“

posted in: Stare vesti | 0

Srpski reprezentativac Žolt Der je zauzeo oko desetog mesta, Ivan Stević oko 15. pozicije u četvrtoj etapi 61. trke „Oko Bugarske“ vožene na stazi od Šumena do Dobriča od 154 km.
– Nismo uspeli da sprovedemo plan do kraja, ali sam zadovoljan kako su vozili – kaže selektor Radiša Čubrić.- Imam utisak da su iz dana u dan sve bolji i očekujem da u narednim etapa „eksplodiraju“ pre svih Jovanović i Stević. Peta etapa je Dobrič – Nesebar od 152 km i veoma je zahtevna, tako da ćemo morati da dobro pazimo…
Pobedio u četvrtoj etapi Rus Tomofej Kritski iz Itera Kaćuše odsprintavši na cilju iskusnog Bugarina Svetislava Čanlijeva internacionalca u turskoj Konji posle 3:35,27 časova vožnje. Treće mesto pripalo je bugarskom biciklisti Nikolaju Mihajlovu koji vozi za francuski tim „Selekcija Provanse“ čiji je sprortski direktor legandarni bugarski biciklista i trener Hristo Zajkov. Imao je 16 sekundi zaostatka i u tom vremenu je prošla i velika grupa sa svim srpskim biciklistima.

U reprezentaciji su uz Dera i Stevića i Esad Hasanović,0 Jovan Zekavica i Nebojša Jovanović (svi Partizan Pauer muv) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo). U stručnom štabu je i predsednik Stručne komisije BSS Radomir Pavlović.
U generalnom plasmanu nije došlo do promene. Martin Grašev (Bugarska, Nesebar) i dalje nosi žutu majicu, koju je, kako misle neki stručnjaci, osvojio u veoma sumnjivim okolnostima jer ga je u trećoj etapi grupa jurila poslednjih 15- 20 km 60 km na čas i nije uspela da ga ulovi. Drugi je Bugarin Spas Đurov (Nesebar) a treći Valeri Kajkov (Rusija, nacionalni tim). Najbolju poziciju u generalnom porteku od srpskih biciklista ima na 49. mestu Esad Hasanović sa 2,08 minuta slabijim vremenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.