Der peti u Atini i četvrti u generalnom plasmanu na trci “Oko Grčke”

posted in: Stare vesti | 0

Srpski reprezentativac Žolt Der zauzeo je peto mesto u sprintu na cilju poslednje pete etape trke “Oko Grčke”(kategorija 2.2) od Korinta do Atine (104 km). U generalnom plasmanu Srbija ima dva vozača u deset,  Der je četvrti a Nebojša Jovanović  deveti.
– Etapa je bila izuzetno brza, preko 46 kilometra na čas jer smo imali vetar u leđa, ali je Der ponovo pokazao da je u odličnoj formi – kaže selektor Radiša Čubrić.- Izuzetno sam zadovoljan, drugo mesto Jovanovića u trećoj etapi i četvrto mesto Dera u ukupnom plasmanu su  za svaku pohvalu. Takođe, svi reprezentativci su završili trku i treba čestitati i mladim vozačima Marku Stankoviću, Nikoli Kozomari, Đorđu Stevanoviću u Dejanu Mariću. Uz reprezentaciju su bili i maser Peri i mehaničar Boža Jovanović i njihov doprinos ovim odličnim rezultatima je izuzetan. Na trci smo bili sa novim automobilom škoda našeg sponzora “Auto kuće Čačak”. Trka je bila dobro organizovana, smeštaj u sjajnim hotelima i odlična hrana.
U poslednjoj, petoj, etapi sjajno je vozio Stevanović, koji je bio u begu do deset kilometra pre cilja, kada su begunce ulovili i karavan je skoro ceo ušao u uske ulice centra Atine, pa se vozio pravi slalom do cilja u blizini Omonije.  U sprintu grupe od deset biciklista slavio je Enriko Rosi (Italija, Meridiana tim) u vremenu 2:14,41 časova. Drugi je bio Žaokin Sobrino (Španija, Tablver) a treći  Grk Haralampos Kastrantas (Gios Kastro). Plasman ostalih srpskih biciklista u petoj etapi: 5. Der Žolt (reprezentacija), 9. Svetislav Blagojević (BSK Banja Luka) – obojica u vremenu prvog, 19. Goran Šmelcerović (BSK) + 1 sekund, 29. Nebojša Jovanović, 34. Dejan Marić, 36. Nikola Kozomara (svi reprezentacija), 41. Dragan Spasić (Hemus Trojan Bugarska), 61. Marko Stankovi (reprezentacija)- svi + 1 sekund,  72. Đorđe Stevanović (reprezentacija) +53 sekunde itd…
Robert Vrecer (Slovenija, Vorarlberg- Austrija) osvojio je prvo mesto u generalnom plasmanu noseći žutu majicu start – cilj, u vremenu 16:40,54 časova. Davide Rebelin (Italija, Meridiana) je bio drugi sa tri sekunde zaostatka, dok je treći trku završio Grk Joanis Tamuridis (Tablver) sa 56 sekundi slabijim vremenom. Der na četvrtom mestu je imao 3,08 minuta zaostatka.
Pozicije ostalih srpskih biciklista u generalnom plasmanu: 9. Jovanović + 4,08, 26. Blagojević + 8,32, 33. Šmelcerović,  34. Spasić obojica + 11,26, 51.  Stanković + 31,05, 52. Stevanović + 31,46,  58. Marić + 38,09, 69. Kozomara + 49,56 minuta slabije vreme.
Jovanović je bio drugi  u trećoj etapi i četvrti u drugoj, Der je bio dva puta četvrti u prvoj i četvrtoj etapi i jednom peti u petoj etapi. Der je za četvrto mesto u konačnom plasmanu dobio 12 bodova, a Nebojša Jovanović je zaradio pet bodova za drugo mesto u trećoj etapi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.