Der Žolt pobedio u prvoj trci Lige Srbije „VN Novog sada“

posted in: Stare vesti | 0

Žolt Der olimpijski kandidat iz kragujevačkog Radničkog pobedio je u prvoj trci u sezoni za Ligu Sbrije u drumskom biciklizmu „Velikoj nagradi Novog Sada“ koju je na stazi u Kovilju uspešno organizovao klub Vojvodina (Novi Sad,) uz podršku društveno sportskih organizacija grada Novog Sada i saradnji sa saobraćajnom policijom. Der je slavio u ovoj trci i 2011. ali na stazi u Sremskoj Kamenici.
Der je stazu od 105 km prešao za 2:27,18 časova i za minut i po pretekao grupu u kojoj je u sprintu drugo mesto osvojio Marko Stanković iz kraljevačkog Metalca a treće olimpijski kandidat Radničkog Esad Hasanović…
U bodovanju vozača do 23 godine najbolji je bio olimpijski kandidat Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka, drugo mesto pripalo je Nikoli Kozomari iz Partizana a treće Dejanu Mariću iz kragujevačkog Radničkog.
Miloš Borisavljević, junior Metalca iz Kraljeva pobedio je na stazi od 105 km posle 2:40,34 časova vožnje. Drugi je stigao Stefan Stefanović iz čačanskog Borca, a treći Marko Polumirac iz Metalca.
Prva tri mesta u kadetskoj trci na 70 km pripala su gostima iz Vinkovaca. Slavio je Stjepan Šimić u vremenu 2:05,42 časova. Za Ligu Srbije prve bodove su osvojili Nikola Bogdanović (Železničar MBN) stigavši četvrti posle 2:08,18 časova vožnje. U istom vremenu drugi i treći trku su završili Miloš Bojić iz Partizana i Darko Devedžić iz Metalca.
U trci mlađih kadeta na stazi od 25 km slavio je Almin Hodžić (Trnava Novi Pazar) u vremenu 1:04,50 časova. Drugi je trku završio sa četiri i po minuta zaostatka Jovan Banović iz valjevskog „Bobe“ dok je treći stigao Sanel Bilalović (Trnava) u istom vremenu.
Startovale su, po hladnom vremenu i jakom vetru i dve hrabre dame. Jovana Krtinić iz apatinskog Asa je pala i odustala, trku je završila Jelena Erić iz kraljevačkog Metalca.
Učestvalo je 135 biciklista i biciklistkinja. Na čelu sudijskog kolegijuma bio je Marko Rosić. Druga od 12 trka za Ligu Srbije voziće se 12. maja čuveni srpski klasik „Beograd – Čačak“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.