Dimitrije Žarković prvi, Rajović i Kalaba treći na Balkanijadi

posted in: Vesti | 0

MIRKUREA ČUK, 4. avgust (Info centar).- Mladi srpski biciklisti osvojili su zlatnu i dve bronzane medalje na juniorskoj i kadetskoj Balkanijadi održanoj u rumunskom gradu Mirkurea Čuk.

Zlatnu medalju osvojio je kadet subotičkog Spartaka Dimitrije Žarković Đolai, dok su se bronzama okitili kadet Miloš Rajović iz CCN Metalca i junior beogradskog Partzana Dušan Kalaba.

– Kod kadeta sam bio ubeđen da možemo do najmanje dva trofeja, jer je ova generacija ubedljivo bolja od svih, ali nisam želeo da naglas prognoziram, da ne poteram maler – našalio se Saša Gajičić, selekor za mlađe kategorije BSS.- U prvih 15 imao četvoricu od ukupno pet kadeta koliko je startovalo, što samo pokazuje koliko smo bili dominantni. Kod juniora, u veoma jakoj konkurenciji u prvih 15 imali smo dvojicu, Kalaba je sjajno vozio i osvojio treće mesto. U celini izvanredan rezultat, ne treba zaboraviti i da je Rajović bio četvrti a Žarković Đolai peti u vožnji na hronometar. Čestitam svim vozačima pružili su maksimum. Zahvaljujem se i na saradnji Dejanu Perčiću iz subotičkog Spartaka i ostalim članovima stručnog štaba…

Kadetsku trku na 62 km Dimtrije Žarković Đolai dobio je solo stigavši na cilj posle 1:29,59 časova vožnje (prosek 41,3 km na čas). Imao je tri sekunde bolje vreme od grupe od 11 biciklista u kojoj je u sprintu drugo mesto pripalo je Sefi Bulbulu (Turska) a treće Dušanu Rajoviću. Dario Nimčević je bio osmi takođe tri sekunde zaostatka. Na 12. mesto plasirao se sa tri sekinde slabijim vremenom Nikola Rosić, dok je 26. stigao Andrej Galović sa osam sekundi zaostatka za pobednikom. Startovalo je 35 kadeta.

Rumun Lucijan Buga zauzeo je prvo mesta u juniorskoj trci na 90 km prešavši stazu za 2:12,00 časova (prosek 40,9 km na čas). Odsprintao je grupu od 19 biciklista. Radion Kopšti (Albanija) stigao je drugi a Dušan Kalaba (Srbija) treći. Luka Kotur je stigao 13. u vremenu pobednika. Miloš Miladinović je završio trku na 24. mestu sa 23 sekundi slabijim vremenom, dok je 30. stigao Miloš Bajić sa krugom zostatka. Trku nije završio Milan Dragojević. Od 41 juniora na startu, trku je završio 31.

Predsednik Tehničkog komiteta Balkanske biciklističke unije (BCU), koji je vodio takmičenje na Balkanijadi, je srpski biciklistički zvaničnik Dragan Dostanić. U sudijskom timu na Balkanijadi je srpski sudija Marija Krstić. Kao gosti organizatora su istaknute srpski komesari Nebojša Popov i Marko Živanović.

Srpski biciklistički radnik, komesar UCI za doping kontrolu Marko Pročikević je generalni sekretar Balkanske biciklističke unije (BCU).

Na Šampionatu Balkana učestvovali su biciklisti iz Albanije, BiH, Bugarske, Kipra, Grčke, Makedonije, Moldavije, Rumunije, Srbije i Turske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.