Đorđe Stevanović osvojio vicešampionsku titulu na Šampionatu Balkana za juniore u Beogradu

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentativac niškog Železničara MBN Đorđe Stevanović, osvojio je srebrnu medalju na Šampionatu Balkana za juniore u Beogradu na Ušću u disciplini hronometar.
Stazu do 22,2 km prevezao je za 29,33 minuta. Bio je samo deset sekundi sporiji od Bugarina Nikolaja Ivanova, a 22 sekundi brži od „bronzanog“ Bugarina Momčil Robova. U apsolutnoj konkurenciji, gde su se računala i vremena takmičara iz zemalja koje nisu u Balkanskoj biciklističkoj uniji (BBU), prva dva mesta osvojili su Slovenci Matej Mohorič (29,04) i Doran Hekič (10,21). Treći je bio Bugarin Ivanov što mu je donelo i balkansku titulu…


Junior Miloš Borisavljević plasirao se na peto mesto dok je treći srpski reprezentativac Marko Danilović odustao jer mu je pukla guma. Učestvovala su 24 juniora.
U kadetskoj trci na 11,1 km u konkurenciji 21 vozača, Turčin Seker Kebrail okitio se zlatom u vremenu 15,35 minuta. Srebro je pripalo Valeri Ivanovu iz Bugarske (15,46), a bronza takođe Bugarinu Vladimiru Rusenovu sa 16,02 minuta. Borislav Simonović bio je najbolji srpski kadet na petom mestu sa 16,07 minta, sedmi je bio Aleksandar Mitić sa 16,20 a 11. Luka Kotur.
Pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta i Sekretarijat za sport i omladinu Beograda. Generalni sponzor ove manifestacije na kojoj učestvuju biciklisti iz Albanije, BiH, Hrvatske, Bugarske, Grčke, Kipra, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Turske i Srbije, je Agrobanka. U organizaciju Balkanskog prvenstva koji je ujedno i Trofej Beograda, uključile su se i Gradske opštine Stari grad, Vračar, Novi Beograd, Sopot i Barajevo, kao i osvedočeni prijatelji Beogradski sajam, Saobraćajni institut CIP, Rudarski basen Kolubara, Beogradska autobuska stanica, Beograd put, Aksiom sport, Unior, Unior teos alati, Kika, Valamar Diamant, Banem, Dom zdravlja Zemun, Lasta, AMS Srbije, Aerodrom Nikola Tesla, Beogradski vodovod, Maruska.
Posebnu zahvalnost organizatori duguju pripadnicima Uprave saobraćajne policije Beograd.
U nedelju je drumska trka kadeta na 41 km Jajinci- Ralja- Đurinci – Sopot – Ralja – vrh Avale, a juniori voze na 91 km Jajinci – Barajevo – Sopot – Đurinci – vrh Avale.
Predsednik Organizacionog odbora je Branka Savić predsednik Opštine Barajevo, a predsednik Počasnog odbora je Nenad Milenković, predsednik Opštine Novi Beograd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.