Đurđić šesti na trci na Balatonu, novi bodovi Tomiću, Mariću i Vanesi Durman!

posted in: Stare vesti | 0

Srpski reprezentativac u planinskom biciklizmu iz kragujevačkog Radničkog Bojan Đurđić zauzeo je odlično šesto mesto na trci u Balaton Furedu u Mađarskoj, po paklenoj vrućini i velikoj prašini na stazi koja je bila dosta ravna i sa deonicama sa asfaltom!
On je osvojio osam svetskih bodova, a bodove su upisali i devetoplasirani Ivan Tomić iz Progresiva i (dva) i desetoplasirani Aleksa Marić iz Crvene zvezde (jedan). O trošku kluba učestvovala je i Vanesa Durman iz Fanatika i zauzela deveto mesto (dva svetska boda). Đurđić je trenuto 157. na svetskoj rang listi sa 158 bodova i sa novih osam bodova pomeriće se za desetak mesta. Ovo mu je drugi put ove godine da osvaja svetske bodove, prvi put uzeo je dva boda na trci u Grčkoj.


– Pobedio je Mađar Buricki ispred slovačkog vozača –kaže selektor Ivan Davosir. – Šteta što se razboleo i povraćao pred trku Oliver Štrbac iz Fantika, pokušali smo da ga oporavimo, ali nismo uspeli, osvojio je 18. mesto. Takođe, organizator je pogrešeno stavio našeg takmičara u masters klasi Zorana Matića u drugu starosnu kategoriju i rangirao ga na četvrto mesto. Da je bio u svojoj konkurenciji bio bi prvi ili drugi. Izvinili su mu se, ali slaba vajda za oduzetu medalju…
Dan pred put u Mađarsku otkazao je Boris Popović iz Ris sajklinga. Idućeg vikenda reprezentativci Srbije putuju u Grčku na trku u Trikali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.