Dušan Kalaba drugi u Mađarskoj

posted in: Vesti | 0

BONjHAD, 5. april (Info centar).
– Juniorski reprezentativac Srbije, biciklista Partizana Dušan Kalaba osvojio je drugo mesto na trci iz kalendara BS Mađarske u Bonjhadu na stazi od 92 km. Prvo mesto pripalo je Rumunu, treće mađarskom biciklisti. Četvrti je bio sjajni junior CCN Metalca Andrija Čukić, dok se Rosić, Dragojević, Nimčević i Galović došli u drugoj grupi. Juniorskom reprezentativcu CCN Metalca Dušanu Rajoviću pukao je lanac, nije bilo rezervnog bicikla i morao je da odustane.
U seniorskoj konkurenciji vozio je Gabor Kasa iz subotičkog Spartaka i zauzeo deveto mesto. Subotičani su imali i predstavnike u trkama za kadete i mlađe kadete.
– Staza je bila primerena ovom delu sezone, ne previše zahtevna – kaže Radomir Pavlović selektor koji je vodio srpski juniorski tim u Mađarskoj. – Konkurencija je bila dobra. Rumuni, koji su pobedili i u seniorskoj i kadetskoj trci, doveli su najbolje ekipe. Velika šteta što je Rajović imao defekt u najgorem trenutku. Već smo se radovali medalji i Čukića, međutim sudije su „otkrile“ juniora iz Rumunije koji je došao sa seniorima i mladi Kraljevčanin je ostao bez trofeja. Kasa je vozio iz punog treninga i nije sa baš najbolji osećao.
Naredni ispit je prva trka Kupa Srbije „Velika nagrada Novog Sada“ u Petrovaradinu u nedelju 6. aprila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.