DVE POBEDE DEJANA COGOLJEVIĆA NA POČETKU SEZONE

posted in: Vesti | 0

Biciklista Borca junior Dejan Cogoljević pobedio na prvoj trci za Kup Srbije kao i na otvaranju sezone u Madjarskoj.

Prvi Kup Srbije u drumskom biciklizmu održan je na autodromu Beranovac kod Kraljeva 20.marta 2022.godine. Seniori i juniori vozili su zajedno 18 krugova u ukupnoj dužini od 94km. Sjajnu vožnju pokazao je Dejan Cogoljević koji je na cilj došao sa dva seniora i u sprintu osvojio apsolutno drugo mesto, ali je veoma ubedljivo pobedio u juniorskoj konkurenciji. Dobru vožnju pokazao je Boško Veličić koji je osvojio četvrto mesto u juniorskoj konkurenciji, kao mladji kadet Stefan Vučićević koji je osvojio treće mesto. Ekipno juniori I  kadeti osvojili su druga mesta. 

Sedam dana kasnije, u nedelju 27.04.2022.godine održano je i otvaranje sezone u Madjarskoj sa Memorijalom Sajo Petera u mestu Bonjihad. Na ovu trku biciklisti Borca tradicionalno odlaze sa svojim najboljim takmičarima. Staza je bila kružna u dužini od 104km, a seniori i juniori vozili su zajedno. U veoma kvalitetnoj trci odvojila se vodeća grupa u kojoj je bilo nekoliko juniora medju kojima i Dejan Cogoljević. Cilj trka bio je na usponu od 2,5km i u sprintu vodeće grupe najači bio je upravo Cogoljević koji je pobedio u apsolutnoj konkurenciji i u konkurenciji juniora. Dobru vožnju pokazao je Boško Veličić, kome je ovo prva sezona u kategoriji juniora i osvojio je deveto mesto. 

Seniori Borca nisu učestvovali na ovim prvim takmičenjima u Srbiji I Madjarskoj, jer su bili na mini turneji u Sloveniji gde su vozili nekoliko trka u okviru EURO Toura. Ove trke bile su im pripremne za predstojeće medjunarodne trke koje će se voziti u Srbiji  i u regionu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.