Erićeva 31. na SP u Toskani

posted in: Vesti | 0

FIRENCA, 27. septembar (Info centar)

– Srpska biciklistkinja Jelena Erić reprezentativka CCN Metalca zauzela je 31. mesto u drumskoj trci za juniorke na Šampionatu sveta u Toskani.
Na cilju, posle 82 km vožnje, Erićeva je imala 3,06 minuta slabije vreme od pobednice, danske biciklistkinje Ameli Dideriksen koja je zabeležila vreme 2:32,23 časova i odsprintala u borbi za zlato Ruskinji Anastasiji Jakononenko. Treće mesto sa tri sekunde zaostatka pripalo je Oleni Demidovoj iz Ukrajine. Trku je završlo 60 juniorki. Preko 20 je odustalo….
– Obzirom na konkurenciju i tešku stazu ovo je odličan plasman – kaže selektor Radiša Čubrić. – Naravno, naša učekivanja su bila veća, mislim i da je bila dobro pripremljana, ali je dugo putovala, skoro 15 sati u automobilu i došla u Firencu dan i po pre trke što nije dovoljno za pravi i kvalitetan odmor. U poslednja tri kruga vozila je sa jakim grčevima i na cilju je bukvalno pala od bolova. Čestitam joj na borbenosti, nije se obrukala u debiju na Šamionatu sveta i dogodine je juniorke i ovo je sigurno dragoceno iskustvo za nju.
U trci vozača do 23 godine srpski predstavnici Miloš Borisavljević (CCN Metalac), Marko Danilović i Jovan Zekavica (Borac Čačak) su odustali. Pobedio je Mitja Mohorič (Slovenija) prešavaši stazu od 173 km za 4:20,18 časova. Za tri sekunde je bio brži od Luisa Mentjesa (Južna Afrika), dok je Norvežanin Sonar Henger stigao treći sa 13 sekundi zaostatka. Trka je bila surova, završila su je 84 biciklista, a više od 80 je odustalo!
– Nisu mogliviše, iako su se srčano borili – ocena je Čubrića.- Borisavljević mi je rekao posle cilja da “nije mogao da prepozna sopstvene noge”, nisu ga slušale. Bilo je sparno, vlažno i teško za vožnju. Najviše je prikazao Zekavica, ali je odustao sa Borisavljevićem, dok je Danilović sišao sa staze nešto ranije. Čestitke Slovencu Mohoriču na impresivnoj pobedi, jednoj od najupečatljivijih u poslednje vreme na šampionatima sveta. Prava demonstracija snage, tehnike i – srca. On je blistava budućnost slovenačkog biciklizma.
U subotu 28. septembra startovaće na stazi od 140 km od 8,30 časova junior Luka Kotur iz Partizana i potom od 14,00 u konkurenciji žena – elita Dragana Kovačević iz beogradske Avale na stazi od 141,5 km.
U nedelju 29. septembra na stazi do 272 km voziće u konkurenciji elita Ivan Stević (OBK Beograd).
Prošle godine na SP u Holandiji, Miloš Borisavljević je bio 23. u juniorskoj trci u vremenu pobednika, 76. mesto osvojio je Nikola Kozomara u trci za vozače do 23 godine, dok je u eliti odustao Nebojša Jovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.