Esad Hasanović odbranio titulu u kriterijumu

posted in: Stare vesti | 0

Esad Hasanović, reprezentativac Radničkog iz Kragujevca odbranio je titulu šampiona Srbije na Prvenstvu Srbije u kriterijumskoj vožnji održanom u Valjevu u organizaciji kluba „Boba“ i uz veliku pomoć Grada Valjeva, resornih komunalnih službi, MUP i saobraćajne policije Požege i Valjeva, Hitne službe Doma zdravlja Valjevo i prijatelja biciklističkog sporta iz firmi „Mesara Jovanović“, restoran „Kuća“, Krušik, Elektrovolt, Urban tehnik, Lini Len, „Pekara Mladenović (svi iz Valjeva), „Pekara Dunja“ iz Mionice, Pivara Valjevo, „Sokovi Jablanik“, SUR Platani, kafe Lion, Guma promet, Simon (svi iz Valjeva)…

Sakupio je više bodova od Dragana Spasića iz Železničara MBN iz Niša i Žolta Dera iz kragujevačkog Radničkog.

Prošlogodišnji „bronzani“ za vozače do 23 godine Dejan Marić (Radnički, Kragujevac) ove godine je osvojio titulu ispred Marka Danilović iz Železničara i Nikole Kozomare iz Partizana…

Najuspešniji junior u dve trke u Valjevu, brdskoj i kriterijumu sa dve šampionske titule je omladinac Metalca (Kraljevo) Marko Polumirac. Posle trijumfa u brdskoj trci slavio i u kriterijumu ispred druga iz kluba Ljubomira Eraca i Nemanje Ambruša iz beogradskog „Pro ekip“.

Po dva trofeja, zlatni i bronzani, imaju Esad Hasnović, Nikola Kozomara i Dragoslav Simić. Hasanović je u brdskom šampionati bio treći i prvi u kriterijumu, Kozmara je na brdskom prvenstvu osvojio zlato i bio treći na kriterijumu, dok je u kategoriji mastersa Simić pobedio u kriterijumu i bio treći na brdskom.

Dario Nimčević iz subotičkog Spartaka, koji je prošle godine bio šampion za mlađe kadete, osvojio je ove godine titulu za kadete ispred Andrea Hernausa (S tim, Sombor) i Aleksandra Romana iz Jednote (Šid).

Trka za mlađe kadete protekla je u znaku domaćeg kluba „Boba“ čiji su biciklisti osvojio prvo i drugo mesto. Slavio je Jovan Jovanović, srebrom se okitio Aleksa Radivojević. Dimitrije Đolai Žarković iz Spartaka plasirao se na treću poziciju.

U kategoriji poletaraca Stefan Sretenović iz čačanskog Borca pobedio je ispred Dušana Veličkovića (Metalca) i Igora Vasojevića iz Borca.

Učestvalo je i sedam biciklistkinja i zvezda dana je mlada Jelena Erić (Metalac) sa čak tri titule – brdsko (ispred Dragane Kovačević iz Avale i Vanese Durman) i kriterijum (apsolutna konkurencija i za kadetkinje). Erićeva je u apsolutnoj konkurenciji slavila ispred Dragane Kovačević iz Avale i Violete Trifković (Jednota, Šid). U bodovanju za kadetkinje Erićeva je bila bolja od Violete Trifković i Ivane Vilim iz S tima (Sombor).

Najbolji masters u apsolutnoj konkurenciji bio je Dragoslav Simić (Trka kroz Srbiju) ispred Gorana Simića (Šumadija Biro plan, Aranđelovac) i Zorana Pavlovića iz Metalca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.