Fruškogorac počeo akciju “Evropska nedelja mobilnosti“

posted in: Stare vesti | 0

U želji da Novi Sad bude među modernim gradovima Evrope uključenih akciju „Evropska nedelja mobilnosti“, Biciklistički klub Fruškograc iz Sremske Kamenice i BS Vojvodine u saradnji sa društveno političkim organizacijama Novog Sada pozvili su, na koneferenciji za medije u SOS dečijem selu u Sremskoj Kamenici sve građane i organizacije, kao i medije, da se priključe, učestvuju i obeveštavaju o izložbi likovnih radova na ovu temu, kao i biciklističkim takčenjima i drugim manifestacijama kojima je otvorena „Evroska nedelja mobilnosti“


U prostorijama Mesne zajednice Sremska Kamenica održana je i tribina „Kamenički park u funkciji alternativnog saobraćaja – zona za rekreaciju (trčanje, biciklizam, roleri…), viđenje stanja, planovi i moguća rešenja“.

Prisustvovali su Svetlana Kuzmanov i Spasenija Gajinov (JKP”Gradsko zelenilo”) , Lasica Ljubomir (MZ Sremska Kamenica),Đorđe Pisarov (Gradska uprava za obrazovanje), Milivoj Kisdobranski (PD “Železničar”) , Nebojša Subić (BSV) i Marko Cigić i Jadranka Bjelica (BK “Fruškogorac”).

– Ideja je da ovakvim akcijama građanima objasnimo da je bolje i zdravije da do posla ili u centar grada dolaze umesto svojim automobilom alternativnim prevozom na biciklu, rolerima ali i peške, i da što više koriste javni prevoz… Pozivamo građane da putem medija, informacijom, fotografijom ili na drugi način, kao i na mejl bsv@neobee.net ukažu na pozitivne primere alternativnog prevoza kako bi se nagradili najistaknutiji pojedinci i kolektiviistakao je predsednik kluba „Fruškogorac“ Marko Cigić. Nadamo se da će se Novosađani odazvati u velikom broju i da će i Novi Sad naći mesto na mapi uspešnih gradova Evrope koji su se uključili u ovu akciju.

Za 18. septembar planirana je promotivna vožnja bicikala znamenitim delovima grada Novog Sada – promocija biciklističko turističkog koridora centrom Novog Sada. Okupljanje i start su ispred Gradske kuće u 11 časova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.