Gabor Kasa 127. na trci „Oko Turske“ u visokoj 2.HC kategoriji

posted in: Stare vesti | 0
Gabor Kasa

Srpski reprezentativac Gabor Kasa član subotičkog Spartaka, koji na trci „Oko Turske“ („Predsednička trka“) u visokoj 2.HC kategoriji vozi za turski tim Manisa spor, zauzima posle tri etape 127. mesto u  konkurenciji  164 vozača.
Najbolji plasman imao je u prvoj etapi oko Istanbula (114 km) kada je u sprintu 163 biciklista zauzeo 22. mesto u vremenu pobednika Anđela Gvradinija (Italija, Farnesi vini). U ovoj etapi bio je dugi na prolaznom cilju.

U drugoj etapi od Kušadasija do Turkovrisa od 178 kilometra,  plasirao se na 158. mesto sa 3,57 minuta slabijim vremenom od pobednika Kazahstanca Valentina Inglinskog (Astana). Takođe, osvojio je drugo mesto na brdskom cilju.
U trećoj etapi od Bodrtuma do Marmarisa, Kasa je stigao na 61. mestu sa šest sekundi zaostatka u onosu na pobednika Italijana Manuela Beletija (Kolnago), koji je ovom pobedom preuzeo  vodeću poziciju  i sada je lider u karavanu sa 11:21,36 časova. Drugi je  Italijan Roberto Ferari (Androni Điokante) sa četiri sekunde zaostatka a treći Australijanac Vesli Salcberger („Les Franses de Žu“). Kasa na 127. mestu ima  4,13 minuta slabije vreme.
Četvta etapa je jedna od najdužih na tric Marmaris – Pamukale (207 km). Trka se završava posle osam etapa 1. maja u Alanji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.