Gajičić odredio vozače za juniorsko Prvenstvo sveta u Ofidi u Italiji od 6. do 8. avgusta

posted in: Stare vesti | 0

Selektor juniorske reprezentacije Srbije Saša Gajičić odredio je dva vozača za Šampionat sveta u drumskoj vožnji u mestu Ofida u Italiji, oko 80 kilometra južno od Ankone. Stratovaće Aleksa Veličković i Uroš Jovanović obojica iz aranđelovačke Šumadije.

– Aleksa Veličković je sa još troje srpskih reprezentativaca na Bledu na pripremama za prve Letnje olimpijske igre mladih u Singapuru, dok je Uroš Jovanović u Turskoj i odlično vozi i nosi žutu majicu na trci u Trabzonu u Turskoj – kaže Gajičić. – Na pripremama su još i Lazar Jovanović iz čačanskog Borca, Filip Pavlović iz Partizana i mlada takmičarka BK Novi Sad Jovana Crnogorac. Sa nama je i trener BK Novi Sad Nemanja Vajs, koji je radio sa našim takmičarima i na stazi za be – em – iks i planinski biciklizam jer su te dve discipline na programu, uz drumsku trku i hronometar u Singapuru.

Lazar Jovanović, Pavlović i Veličković su vozili na jakoj trci u Italiji u blizini Treviza i Gajičić je veoma zadovoljan:

– U veoma brzoj trci sa prosekom od skoro 45 km na čas, na stazi od 118 km, Lazar Jovanović je zauzeo oko 20. mesta u sprintu velike grupe. Aleksa Veličković, koji nije sprinter, je dosta radio, pratio je i kontrolisao svaki beg, ali ostale ekipe nisu dozvolile da se napravi veća razlika od 30 – tak sekundi, pa je došao u drugoj grupi. Pavlović je pao i dok se pridigao, karavan je odmakao i nije uspeo da ga stigne, pa je odustao. Polazak za Singapur planiran je za 9. avgust.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.