Rajović sedmi u Pribojskoj banji

posted in: Vesti | 0

PRIBOJSKA BANjA, 15. jun (Info centar).

– Dušan Rajović, mladi biciklista kraljevačkog CCN Metalca osvojio je sedmo mesto u drugoj etapi 56. trke „Kroz Srbiju“. Na cilju u Pribojskoj banji posle 106 km vožnje od Bajine Bašte (karavan se prebacio iz Banje Koviljače gde je bio cilj prve etape) imao je zaostatak od 26 sekundi iza pobednika bugarskog bicikliste u turskoj ekipi Brisaspor, Georgija Georgijeva koji je tešku stazu preko Tare i Zlatibora prešao za 2:52,48 časova. U vremenu Rajovića na 14. mesto plasirao se Miloš Borisavljević (CCN Metalac) dok je 17. bio Marko Danilović iz čačanskog Borca.

tks 2 rajovic
Georgijev je bio brži za šest sekundi od drugoplasiranog Italijana Aleksa Turina (Unieuro Viler Trevinjani) i trećeplasiranog Hrvata Matije Kvasine koji vozi za azarbejdžanskui ekipu Sinerdži Baku. U vremenu Turina stigla su četvorica biciklista. Georgijev im je odmakao na pet kilometra od cilja. Petorka se izdvojila posle starta i složno je vozila preko Tare i Zlatibora gde je brdski cilj prve kategorije dobio Matija Kvasina, a druga dva, druge i treće kategorije Stefan Hristov (Bugarska, Brisaspor- Turska), odnosno Aleks Turin. Na Zlatiboru imala je u jednom trenutku tri minuta prednosti, da bi se na 25 km do završetka etape prednost pala na minut i po. Prolazni cilj u Kokinom Bordu dobio je Bugarin Mihajlov (nacionalni tim).

tks 2 pobednik
-Etapa je bila veoma naporna, rano smo pobegli i plašio sam se da nas grupa ne dostigne, ali su suvozači iz moje ekipe odlično kontrolisali situaciju – rekao je novi vlasnik žute majice Turin.- Mnogo nam je otežavao jak vetar i to na usponima. Ništa još nije gotovo i sutra je veoma interesantna etapa…
Dušan Banović sportski direktor trke je čestitao biciklistima na veoma borbenoj vožnji preko dva teška brda i podvukao je:
– Trka je još otvorena, i sutra je zahtevna etapa od Pribojske banje do Novog Pazara od 123 km, a posebno će biti teška četvrta od skoro 200 kilometra od Novog Pazara do Soko banje.

Ljubomir Živanović direktor organizacije trke, se na konferenciji za novinare zahvalio Goranu Rekoviću i njegovim saradnicima na izvarednom prijemu u Pribojskoj banji, kao i na podršci Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, JP Putevi Srbije i Turističkoj organizaciji Srbije.
U generalanom plasmanu žutu majcu MP „Bio rič lajf“ preuzeo je od Italijana Fotina Aleks Turin u vremenu 6:12,58 časova. Drugi je Metija Kvasina sa 6:13,01 časova .Treće mesto sa 6:13,03 časova drži Bugarin Nikolaj Mihajlov. Najbolji plasman od srpskih vozača ima Nikola Kozomara na 19. mestu sa 6:13,26 časova. Marko Danilović je na 24. mestu, Nebojša Jovanović koji vozi za Kuvajt na 25. a Stefan Stefanović iz Borca na 26 mestu – svi u vremenu Kozomare.
Plavu majicu MUP Srbije za brdske ciljeve poneo je Kvasina. Zelena za najboljeg po bodovima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija pripala je Georgijevu, dok je vlasnik bele majice MTS Srbije Matijas Viel (Italija, Unieuro Viler Treviđani). Tačkastu majicu za najborbenijeg vozača („Trofej Bora Ivković“) Ministarstva omladine i sporta pripala je Turinu.
Crvene majice Turističke organizacije Srbije za najbolju ekipu pripale su azerbejdžanskom timu Sinerdži Baku.
Na počasnoj bini nagrade su uručivali Goran Reković predsednik Organizacionog odbora etapnog mesta Pribojska banja sa saradnicima, predsednik BSS Branko Banović, sportski direktor Dušana Banović i Ljubomir Živanović, predsednik organizacije trke. Pobednik etape Gorgijev dobio je sat Festine, zvaničnog merioca vremena.
Za deseto učešće na trci, organizatori su ručnim časovnikom Festina nagradili snimatelja ekipe RTS Gorana Marjanovića koji sa motora beleži iz dana u dan najuzbudljivije momente trke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.