Hasanović šesti u generalnom plasmanu na trci „Oko Bugarske“

posted in: Stare vesti | 0

Četvrta etapa 60. trke „Oko Bugarske“ (kategorija 2.2) od Kazanlaka do Burgasa (196 km) pretumbala je generalni plasman i srpski reprezentativac, vozač Partizan Srbije, Esad Hasanović, sa devetog mesta popeo se na šesto i ima samo četiri sekunde slabije vreme od novog lidera u karavanu od 82 vozača Čeha Tomasa Buhačeka iz Virpula!

– Hasanović je odlično reagovao i ušao u grupu od 31 bicikliste koja je u središnici etape krenula u poteru za dvojicom odbeglih vozača i taj potez mu se na kraju itekako isplatio – rekao je selektor Radiša Čubrić. – Vlasnik „žlte flanelke“ Rus Kolcov iz nacionalng tima, stigao je 68. u velikoj grupi u kojoj su bili i ostali srpski reprezentativci sa 17,38 minuta zaostaka i izgubio je lidersku poziciju.

Na cilju u Burgasu sprint trojice Nemaca odlučio je pobednika posle 4:16,57 časova vožnje. Slavio je Robert Bengš ispred Erika Moa (obojica nacionalni tim), dok je treći ponovo bio Timo Majer (Brandeburg) pobednik dve etape na ovogodišnjoj trci „Kroz Srbiju“. Hasanović je stigao 18. u vremenu pobednika. Plasman ostalih srpskih vozača u etapi: 35. Jovan Zekavica 4:34,35, 36. Marko Stanković, 39. Dragan Spasić, 42. Ivan Stević, 46. Žolt Der – svi u vremenu Zekavice itd.

U generalnom plasmanu vodi Čeh Toams Buhaček (Virpul) sa 16:44,18 časova. Drugi je Andres Diaz (Kolumbija, „Ekserdži tim“, SAD) sa četiri sekunde zaostatka, a treći Evgenij Rašetko (Rusija, nacionalni tim) sa istim zaostatkom. Četiri sekunde slabije vrme, ali i više negativnih bodova za plasmane u etapama, ima na šestom mestu Hasanović. Plasman ostalih biciklista iz Srbije u ukupnom poretku: 38. Der + 55 minuta, 49. Stević + 59,35 minuta, 65. Stanković + 1:14,27 časova, 67. Zekavica + 1:15,29, 74. Spasič 1:15,29 časova zaostatka itd.

Peta etapa je od Burgasa do Dobriča od 182 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.