Ispiti generacija u Toskani

posted in: Vesti | 0

FIRENCA, 26. septembar (Info centar)

– Dve generacije srpskog biciklizma, ženska juniorska i vozači do 23 godine u četvrtak 27. septembra biće na velikom ispitu na Šampionatu sveta u drumskoj trci u Toskani u Italiji.

Od 8 časova na stazi od 82 km startovaće juniorka CCN Metalca Jelena Erić, dok će od 13 časova krenuti u borbu za medalje na stazi od 173 km vozači do 23 godine Miloš Borisavljević (CCN Metalac), Marko Danilović i Jovan Zekavica (Borac, Čačak).

– U sredu smo imali poslednji trening i utasak je da je staza teška, ali ne toliko koliko se u prvi mah činilo na osnovu profila u zvaničnom biltenu – kaže seletor seniora Radiša Čubrić, kome će u stručnom štabu asistirati selektor juniora Saša Gajičić. – Prvo brdo je kao Avala, ali je drugo kratko i strmo. Asfalt je perfektan pa će spust biti izuzetno tehnički zahtevan, sa velikim brzinama. Na ovakvim stazama obično se posle dva tri kruga izvrši “prirodna selekcija”, tako da je uz malo budnosti moguće da se ulovi pobednički beg i da se ostvari visok plasman. To očekujem pre svega od Jelene Erić, koja je doduše malo umorna od puta, a morala je i na juniorsku konferenciju. Vozači do 23 godine, pre svih Borisavljević i Zekavica imaju šanse za dobre plasmane a i Danilović je u dobroj frmi i mogu da se pomažu kada zatreba…

Ivan Stević (OBK Beograd) koji je malo poboljevao poslednjih dana, u sredu je imao dugačak trening?

– Trka biciklista u elti je tek u nedelju 29. septembra od 10 časova i zbog toga mu je bio potreban višečasovni trening – objasnio je Čubrić.- Čaka ga iskušenje od 272 km i paklena konkurncija. Biće sam u karavanu i to je otežavajuća okolnost, neke nacije imaće i po devetoricu biciklista…

Ciljevi svih trka su Firenci, a startuje se i po 60 kilometra od ovog grada. Srpka ekspedicija kojom rukovodi Branko Banović predsednik BSS je smeštena na oko 40 km od cilja.

Na Šamionatu sveta 28. septembra voziće juniorsku trku od 140 km od 8,30 Luka Kotur iz Partizana i potom od 14,00 u konkurenciji žena – elita Dragana Kovačević iz beogradske Avale na stazi od 141,5 km.

Prošle godine na SP u Holandiji, Miloš Borisavljević je bio 23. u juniorskoj trci u vremenu pobednika, 76. mesto osvojio je Nikola Kozomara u trci za vozače do 23 godine, dok je u eliti odustao Nebojša Jovanović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.