Ivana Miučić pobedila, junior Aleksa Veličković drugi na trci u Varaždinu

posted in: Stare vesti | 0

Srpska reprezentativka Ivana Miučić koja vozi za zagrebački klub „Tena Kajzen“ pobedila je na trci „Velika nagrada varaždinske županije“, dok je juniorski reprezentativac Srbije, član aranđelovačke Šumadije Aleksa Veličković osvojio drugo mesto u trci za omladince.
Miučićeva, koja je sa Jovanom Krtinić ove sezone prešla iz apatinskog Asa u „Tenu Kajzen“, pobedila je u sprintu grupe od sedam biciklistkinja, prešavši stazu od 65 km za 1:46,01 časova. Druga je bila Petra Zrimšek (Slovenija, Loborika), a treća Mia Radotić (Hrvatska, „Tena Kajzen“). Sedmo mesto sa istim vremenom kao Miučićeva osvojila je Jovana Krtinić.

Aleksa Veličković je izgubio prvo mesto u sjajnom sprintu, boreći se do poslednjeg metra na stazi od 83 km, od Slovanca Marka Pavlica (Perutnina). Obojica su zabeležili vreme 2:27,10  časova (prosek 33,8 km na čas). Treći je trku završio Slovenac Patrik Gabrovšek iz kranjske Save, odsprintavši grupu od osam biciklista. Imao je 4,57 minuta zaostatka. Na 11. mesto plasirao se drugi srpski juniorski reprezentativac Uroš Jovanović (Šumadija) u vremenu trećeplasiranog.
Marko Danilović iz čačanskog Borca i Miloš Borisavljević iz kraljevačkog Metalca su odustali. Reprezentaciju je vodio mladi trener aranđelovačke Šumadije Marko Nikićijević.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.