Izveštaj Selektora sa učešća na trci “GP Adria”

posted in: Vesti | 0

 

Danilovic 1 Novo mesto
Izveštaj sa trke UCI 1.2 “GP Adria” u Novom Mestu – Slovenija
Dana 03.04.2016. godine u Novom Mestu u organizaciji BK Adria mobil, održana je jednodnevna drumska trka “GP Adria” na kojoj su nastupili sledeći takmičari:

Danilovic 1 Novo mesto
1.
Danilović Marko
Borac -Čačak
2.
Jovanović Nebojša
OBK Beograd
3.
Stefanović Stefan
Borac – Čačak
4.
Stanković Marko
OBK Beograd
5.
Antonijević Goran
Borac – Čačak
6.
Galović Andrej
Partizan-Beograd
7.
Beganović Ernad
Partizan-Beograd
8.
Ćatović Elvedin
Partizan-Beograd
Kombinovana ekipa mladih U23 seniora i elite seniora. U Sloveniju smo stigli dan pre trke i napravili trening od 50 km. Smeštaj je bio u apatmanima Ravbar gde smo sami pripremali obroke a organizator snosio deo troškova (participacija 200 eura) smeštaja.
Trka je bila duga 174 km, po veoma zahtevnoj pretežno brdskoj stazi. Od samog starta brda po 5 do 8 km. Do 60 km od 150 takmičara na startu u glavnoj grupi je ostalo oko 80 takmičara. Naši mladi još neiskusni seniori nisu uspeli da zadrže priključak sa najboljima i na 115km su imali OTL i od strane sudija udaljeni sa staze. Dobra vožnja mladih imajući u vidu da su pre naših skinuli 50 stranih takmičara.

Danilovic 3 Novo mesto

Danilovic 3 Novo mesto
Dalje naši Danilović, Stefanović, Jovanović i Stanković sa vodećima do 145 km kada se na poslednjem brdskom cilju nagiba 17% izdvojila grupa od 15 takmičara u kojoj je bio i Danilović. Danilovićeva grupa biva dostignuta na 155km kada je grupa ušla u poslednja četiri kruga u Novom Mestu. Već na 160km ponovo se iz grupe izdvajaju tri takmičara, Rogina iz ekipe Adrija, Pierpaolo iz ekipe Vini Fantini i Danilović iz ekipe Srbija. Odlična vožnja super trojke i beg koji je obećavao postolje sve do 173 km kada su na 1,5km do cilja dostignuti.
Beograd: 04.04.2016.
Broj: 166/16
Na cilju prva tri mesta u sprintu Italijanski takmičari. Od naših, Danilović 41, Stanković 63, Jovanović 65 i Stefanović 66. Pored nacionalne ekipe Srbije nastupio je i BK Metalac iz Kraljeva za koji je Borisavljević zauzeo 23 mesto u sprintu, ostali DNF.
Na ovoj trci pohvalio bi odličan timski rad ekipe. Po dogovoru kapiten je bio stari, iskusni Jovanović koji godinama nije nastupio u reprezentaciji ali ima ogromno iskusvo sa velikih takmičenja OI SP i sl. Lider ekipe je bio Danilović i njegovo je bilo da se što bolje sačuva do poslednjih 40km u čemu su mu pomogli Stefanović koji je bio sve vreme uz njega, donosio vodu i napitke i Jovanović koji ga je savetovao gde da se vozi i kako sačuva do odlučujućih 40km.
Odličan timski rad i velika borbenost Danilovića vodili su nas ka sigurnom pobedničkom postolju do 173km kada je u poslednjem kilometru dostignut od grupe. Ovog puta je Srbija za malo izgubila pobedničko postolje ali svi u ekipi verujemo da će već na sledećim trkama poverenje selektora u ekipu biti opravdano.
Da napomenem da je poslednjih 100km RT Slovenija Sport direktno prenosila trku koju možete pogledati na Jutjubu ili sajtu KK Adria.

Veoma uzbudljiva i teška trka za svaku pohvalu, organizacija i domaćin koji nam je ustupio i jedno putničko vozilo Tirol za pratnju trke sa odličnim mehaničarem bivšim reprezentativcen Jugoslavije Zrimšekom.
Pored ovoga stručni štab Adrije na čelu sa Papežom i Glivarom iskazao je želju za međusobnu saradnju što se tiče učešća njihovih mladih ekipa do 17 godina na našim trkama i obratno.

 

IZVEŠTAJ SAČINO
SELEKTOR
Radomir Pavlović

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.