Jak trening na Beranovcu za Kovilj

posted in: Stare vesti | 0

Selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić, održao je jak trening na stazi na Beranovcu koji je svim srpskim biciklistima poslužio kao odlična provera pred prvu trku u sezoni u nedelju 1. aprila koju za Ligu Srbije u drumskom biciklizmu organizuje novosadski klub Vojvodina uz podršku društveno sportskih organizacija Novog Sada!
– Učestvalo je blizu 50 bicklista i napravili smo visok prosek od 40 km na čas na stazi od 110 km. Po dogovoru, stariji biciklisti i jači juniori su krenuli od starta sa kružnom smenom tako da su kadeti i mlađi kadeti mogli da ih prate i da što duže ostanu u tom ritmu – kaže Čubrić.-Svi su imali korist od ovakvog trenunga, od Ivana Stevića do poletarca jer je uvek dobro da se vozi u jačem tempu nego u ligi gde se uvek dosta taktizira. Pred kraj se toliko jako išlo da su samo najjači ostali. Obzirom da je ogromna besparica u BSS i da neće bit odlaska na druge trke osim onih koje će finansirati Olimpijski komitet Stbije, bilo bi dobro da svakog slobodnog vikenda organizujemo ovakve treninge, koji će siguran sam koristiti pre svih juniorima koji do sredina aprila nemaju jaču trku…
Ovog vikenda počeće sezona u drumskom biciklizmu u Srbiji trkom u Kovilju „Velika nagrada Novog Sada“. Borislav Subašić iz BK Vojvodina kaže:
– Ponovo smo se, kao i 2010. opredelili za Kovilj u čijoj okolini ima odličnih drumova, skoro bez saobraćaja a profil staze nije težak i primeren je početku sezone. Najveći protivnik biciklistima i biciklistkinjama, biće jak vetar, jer od brda imaćemo dva uspona na nadvožnjake.
Prva trka je u nedelju 1. aprila u 11 časova je za elitu i juniore na krugu od 35 km Kovilj – Gradinovci – Vilovo – Šakjaš- Budisava- Kovilj, ukupno tri kruga ili 105 km. Druga trka je u 11,05 za kadete i žene, dva kruga, 70 km, a start trke za mlađe kadete je u 11,10 (jedan krug, 35 km).
Pored domaćih klubova, očekuje se dolazak biciklista iz Republike Srpske, Makedonije, BiH i Mađarske.
Prošle godine na stazi na Fruškoj gori pobedio je Žolt Der (Radnički, Kragujevac) ispred Ivana Stevića iz Partizana i Dragana Spasića izŽelezničar MBN (Niš). Najbolja dama bila je Jovana Crnogorac iz BK Novi Sad, a junior Đorđe Stevanović iz Železničara MNM.
U 2010. trka je vožena u Kovilju i pobedio je Ivan Stević iz Partizana, ali mu je kasnija ta pobeda oduzeta, ispred Aleksandra Dukića i Dejana Marića (obojica Železničara MBN). Jovana Krtinić iz apatinskog Asa bila je najbolja biciklistkinja, a Marko Danilović iz čačanskog Borca najbolji junior.
Tri vozača Železničara MBN osvojila su prva tri mesta u ovoj trci 2009. na Mišeluku: Goran Šmelcerović, Dragan Spasić i Aleksandar Dukić. Najbolja biciklistkinja bila je Jovana Krtinić, a najuspešniji junior Dejan Marić iz Partizana.
Pobednik 2008. na Mišeluku bio je Dragan Spasić iz Železničara MBN, a najbolji junior bio je Jovan Zekavica iz čačanskog Borca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.