Jelena Erić sama među lavicama

posted in: Vesti | 0

KRALjEVO, 14. mart (Info centar)

– Jelena Erić juniorka CCN Metaca iz Kraljeva otputovala je na seriju trka u Belgiju i Holandiju gde će ostati preko mesec dana!

– Komplatan, ni malo jeftin program, platiće njen matični klub CCN Metalac, ali će biti sama među “biciklističkim lavicama” iz celog sveta. Na žalost, belgijska ekipa DNCS, koja je prošle godina pružila gostoprimstvo nekolicini srpskih biciklista, rasformirala se i više ne može da joj pomaže – kaže Radiša Čubrić, šef struke u CCN Metalcu.- Nadam se da će nam pomoći OKS i BS Srbije jer je zahvaljujući plasmanima upravo Jelene Erić prošle godine, Srbija dobila četiri mesta na Olimpjskim igrama mladih u avgustu u Kini. Mora i ona da se potrudi, da se rezultatima u prvim trkama predstavi na najbolji način i eventualno “uskoči” u neku ekipu koja bi joj pružila logističku podršku…

Prva trka je u subotu 15. marta Koksijde open a druga u nedelju Heule provans open. Čubrić smatra da će ovo biti dobra priprema za nastavak sezone:

– Juniorsku žensku reprezentaciju čeka najjača trka  u svetu “Energevaht tur” od 8. do 14. aprila. Učešće na trkama u Belgiji i Francuskoj izuzetno bi koristilo svim našim mladim takmičarkama i ponudio sam neke planove stručnim timovima BSS na razmatranje. Ujedno ovo je dobra prilika da stvorima nova prijateljstva i “baze” za školovanje naših takmičarki u dve zemlje u kojima je biciklizam na izuzetno visokom nivou – smatra Čubrić.

Jelena Erić je  na startu sezone je  nazebla na pripremama sa CCN Metalcom i prema Čubrićevim rečima nije sve išlo kako su želeli, ali se nada da će malena borbena Kraljevčanka ponovo pokazati  da može mnogo u  svetskoj konkurenciji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.