JOVAN ZEKAVICA NAJBOLJI SRPSKI BICIKLISTA NA BANJA LUKA-BEOGRAD

posted in: Stare vesti | 0

Proteklog vikenda održana je medjunarodna biciklistička trka Banja Luka-Beograd u dva dela. Trka se boduje za Euro tour sa rangom 1.2 i na startu je okupila 140 takmicara iz 23 ekipe iz cele Evrope.

Prvog dana vozila se trka od Banja Luke do Brčkog u dužini od 180km i na cilj je došla grupa od 52 takmičara u istom vremenu. U vremenu pobednika, Slovaka Mihala Kolara, bila su i sva tri takmičara Borca, pobednika je odlučivao sprint. Mladi takmičari Borca taktički su dobro radili za Jovana Zekavicu koji je uspeo da osvoji 8 mesto. To je najbolji plasman Srpskih biciklista posle Ivana Stevića koji je osvojio 7 mesto. Ti plasmani su doneli prve svetske bodove Srbiji ove sezone. Marko Danilović bio je plasiran na 34, a Stefan Stefanović na 37 …

Drugog dana vozila se druga trka od Bijeljine do Beograda u dužini od 125km. Sve vreme išla je velika grupa zajedno, koja se pocepala na više manjih grupa na usponu pre cilja. Jedini srpski takmičar koji je uspeo da dodje u vremenu pobednika, Slovenca Mateja Mugerlija je Jovan Zekavica. Ovaj put izostala je pomoć klupskih drugova tako da je osvojio 19 mesto u grupi od 27 takmičara. Sa zaostatkom od 31 sekunde stigao je Marko Danilović i osvojio 53 mesto, dok je Stefan Stefanović zaostao 38 sekundi i bio plasiran na 57 mesto.

Ovi rezultati pokazuju da mladi takmičari Borca dobro rade i da se ravnopravno mogu suprostaviti mnogo starijim i iskusnijim takmičarima iz Evrope.

Sledeća medjunaroda provera za seniore Borca su trke u okviru Euro toura u Bugarskoj od 03-05.Maja, a 11.Maja očekuje ih nastup na medjunarodnoj trci Beograd-Čačak, koja se ove godine boduje za Euro tour i otvoreno Prvenstvo Balkana.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.