Jovana Crnogorac 21. u Svetskom kupu u Val d`Izeru

posted in: Stare vesti | 0

Srpska biciklistkinja Jovana Crnogorac reprezentativka BK Novi Sad zauzela je odlično 21. mesto u Svetskom kupu u planinskom biciklizmu u Val d`Izeru i osvojila pet novih svetskih bodova za konkurenciju biciklistkinja do 23 godine.

-Bila je jako teška trka, jer je staza bila uništena pošto je kiša padala ceo dan, a pre devojaka startovali si muškarci – elita i do 23 godine i žene elita – kaže selektor Srbije za planinski biciklizam Nemanja Vajs. – Staza je na 1.900 metara nadmorske visine a na jednom delu ide i na 2.2000 metra pa je i ovo bilo otežavajuća okolnost. Zadovoljan sam, ove godine je vozila četiri od sedam svetskih kupova bila 20. i 21. i to nam je odlična baza za dogodine kada ćemo jurišati na ulazak u 15 gde se dobija po 20 i više bodova

Jovan Crnogorac će ostati posle ovog takmičenja na pripremama u Sloveniji i radiće sa slovenačkim trenerima. Baza će bit u Kranjskoj Gori.

– Planirmo učešće na Šampionatu sveta u Austriji od 6. do 9. septembra – dodao je Vajs. – Cilj je ulazak među 20 najboljih i to objektivno ako ostane u dobroj formi, Jovana može da dostigne.

Pobedila je Švajcarkinja Nef ispred Ukrajinke Belomojne i Australijanke Henderson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.