Jovana Crnogorac pobedila u Izraelu

posted in: Vesti | 0

HAIFA, 14. mart (Info centar)
– Jovana Crnogorac reprezentativka BK Novi Sad najtrofejnija srpska biciklistkinja na planinskom biciklu, pobedila je trku C 2 kategorije Mišmar Haemek u Izraelu ispred Mađarice Barbare Benko i Holanđanke Anemari Vorst.
Prošle godine na ovoj trci Jovana Crnogorac je takođe pobedila ispred dve Ruskinje.
Druga srpska reprezentativka Ivana Kostić iz Orlovca Sistem FPS iz Crne Trave sjajno je počela, u prvm krugu bila je oko sedme pozicije, ali se potom na klizavoj stazi ispadala i završila na 12. mestu…

– Posle iscrpljujuće nedelje, jer smo selili sa Kipra u Izrael, bojao sam se kako će se ti napori odraziti na Jovanu Crnogorac ali je od starta otišla sa dobro znanom Mađaricom Benko i napravile su prednost od oko pola minuta ispred mlade Holanđanke Anemari Vorst. Jovana je dobro kontrolisala trku iako joj kiša koja je padala i mokra podloga ne odgovaraju. Na kraju je bilo oko tri minuta između Jovane i Barbare. Glavni sudija iz Rumunije je napravio grešku u proračunu krugova, pa je trka vožena šest krugova za muškarce i pet krugova za žene, što je za krug bilo duže nego što je trebalo jer je proračun rađen po idealnim uslovima za suvo vreme – rekao je Nemnja Vajs selektor reprezentacije Srbije.- Ivani Kostić, koja nam se u sredu priključila u Izraelu, nedostaju trke sa ženama da se navikne na okruženje i konkurenciju. Na kraju je bila solidna 12. sa slomnjenom ručicom prednjeg menjača.
U subotu 15. marta je druga C 2 trka u istom mestu ali je staza drugačija, vozi se kontra krug. Vremenska prognoza kaže da bi trebalo da bude suvo i Vajs očekuje ponovo dobre plasmene:


– Imali smo problema sa smeštajem jer je onaj koji nam je organizator obezbedio bio jako loš tako da smo samo prvo veče prespavali tamo i na moju molbu Salkano je platio hotel u Haifi, jer tamo gde smo prvobitno odseli nije bilo uslova za život i pripremu za trke. Naravno ceo dan smo se selili i bilo je dosta stresa što na svu sreću nije omelo Jovanu. Ono što je zanimljivo jeste da je na trci učestvovali biciklisti i biciklistkinje iz deset nacija, ukupno 50 muškaraca i 17 žena. Jovana Crnogorac i Ivana Kostić su vozile kao reprezentativke Srbije – dodao je Vajs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.