Jovanović četvrti u Sparti, Der čuva četvrto mesto u generalnom plasmanu na trci „Oko Grčke“

posted in: Stare vesti | 0

Nebojša Jovanović, reprezentativac kragujevačkog Radničkog plasirao se na četvrto mesto u drugoj etapi trke „Oko Grčke“ (kategorija 2.2) koja je završena u Sparti posle 133 km vožnje od Leonida.
– U sprintu grupe do četvorice biciklista, pobedio je Italijan Rosi, četvrti je stigao Jovanović i za malo mu je izmakao podijum – kaže selektor reprezentacije Srbije Radiša Čubrić.- Nije imao noge za sprint, ali je etapu majstorski vozio i sada smo u odličnoj poziciji jer imamo dva vozača koji mogu u prvih deset i ostalim ekipama neće biti lako da nas paze. Oko desete pozicije, ovu zaista spartansku etapu, jer smo krenuli na plus 30 stepeni a potom smo ušli u brda gde je bilo deset stepeni i kiša, završio je Marko Stanković, dok su mladi vozači Nikola Kozomara, Dejan Marić i Đorđe Stevanović došli sa pet – šest minuta zaostatka. Der je bio u glavnoj grupi sa žutom majicom, Slovencem Vrecerom koji vozi za austrijski Vorarlberg i sačuvao je četvrto mesto u ukupnom plasmanu…
Vrecer će startovati u trećoj etapi od Sparte do Metonija (135) u žutoj majici sa četiri sekunde prednosti u odnosu na Italijana Rebelina i sa 56 sekundi boljim vremenom od Grka Tamuridisa. Der na četvrtom mestu ima 3,8 minuta zaostatka, a isto vreme ima i petoplasirani Holanđanin Van Ruitenbek. Marić je 29. a Jovanović 35. prema nezvaničnim rezultatima.U ekipi BSK iz Banjaluke startovali su i članovi kragujevačkog Radničkog Svetislav Blagojević koji je 15. sa 6,30 minuta slabijim vrmenom od vodećeg kao i Goran Šmelcerović koji je 36. U timu bugarskog Hemusa vozi na trci i Dragan Spasić iz niškog Železničara MBN koji je 39. U ekipnoj konkurenciji vodi Meridian tim (Italija), Srbija je peta od 17 selekcija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.