Kadetska ekipa „Borca” prva na prvenstvu Srbije

posted in: Vesti | 0

 

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u drumskom biciklizmu kadetska ekipa Borca osvojila prvo mesto, seniorska ekipa treće, Kadet Stefan Sretenović i senior Stefan Stefanović osvojili treća mesta.

Ovogodišnje Prvenstvo Srbije u drumskom biciklizmu održano je iz dva dela. Prvog dana u subotu 25.06.2016.godine vožen je pojedinačni hronometar u Erdeviku. U kategoriji elita Stefan Stefanović osvojio je treće mesto.

Stefan Sretenovic sa bronzanom medaljom

Drugog dana vožena je drumska trka na autodromu Beranovac kod Kraljeva. U kategoriji kadeta, koji su vozili 10 krugova u dužini od 52km, Stefan Sretenović osvojio je treće mesto. Dobre plasmane ostvarili su I Veljko Vučićević osvajanjem petog meta i Milošević Bogdan osvajanjem sedmog mesta. Ovi pojedinačni plasmani bili su dovoljni da ekipa Borca ubedljivo osvoji prvo mesto.

U kategoriji seniora, koji su vozili 25 krugova u dužini od 131.5km, ekipno Boorac je osvojio treće mesto. Članovi ekipe posle dobrog nastupa na medjunarodnoj trci KROZ SRBIJU, ovog puta su vozili taktički dosta loše. Mnogo su kalkulisali i to su iskoristili protivnici da u ranoj fazi trke naprave odlučuju prednost. Najbolje plasiran čačanski biciklista bio je Marko Danilović na četvrtom mestu, Stefan Stefanović osvojio je deveto mesto, Goran Antonijević dvanaesto i Jovan Zekavica petnaesto mesto.

Stefan Stefanovic na postolju u Erdeviku

Sledeći nastup čačanski biciklisti imaće na Prvenstvu Balkana u Albaniji u satavu Reprezentacije Srbije za koju će nastupiti Stefan Stefanović i Marko Danilović..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.