Kamenje u Haifi izbušilo gume

posted in: Vesti | 0

HAIFA, 21. mart (Info centar)
– Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) i Ivana Kostić (Orlovac Sistem FPS, Crna Trava) na sugestiju selektora Nemanje Vajsa nisu završilie trku C 1 kategorije u Haifi u Izraelu na planinskim biciklima jer su se, zbog defekata i bušenja guma na kamenitoj stazi, našle na zečelju karavana!
– Loš dan u Haifi – kaže selektor Nemanja Vajs.- Jovana Crnogorac je bila na čelu sa Mađaricom Benko, kada je izbušila gumu i dok je došla do tehničke zone da popravimo defekt, bila je – poslednja. Ivana Kostić je sve bolja, odlično je vozila, ali je i ona imala defekt. Staza je takva, znamo je još sa EŠ 2010. puna je oštrog kamenja i redovno ima mnogo defekata. Na moju sugestiju devojke su stale da bi sačuvale svežinu za C 1 trku u Misgavu u subotu. I u Haifi je bila velika vrućina, očekuje se i u subotu visoka temperatura pa su organizatori pomerili start ranije ujutro i nadamo se da će biti svežije. Bitno je da sreća bude uz njih, da završimo izrealsku turneju sa novim bodivma za svetsku rang listu…
U prve dve trke u Izraelu, obe u Mišmar Haemeku, Jovana Crnogorac je pobedila i potvrdila po 30 bodova osvojenih takođe za dve pobede prošle godine. Ivana Kostić je bila 12. i 13.
Prošle godine Jovana Crnogorac je pobedila i u Haifi i u Misgavu i na ukupno pet trka u Izrealu imala je pet postolja – četiri poebde i drugo mesto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.