Kasa 23. u Portugaliji, Holanđanin Dumolin presvukao Rusa Arguelesa!

posted in: Rezultati | 0

Srpski reprezentativac iz subotičkog Spartaka Gabor Kasa zauzeo je 23. mesto u generalnom plasmanu trke „Velika nagrada Portugalije“ završenoj posle tri etape u mestu Guarda.

Kasa, stipendista Međunarodne biciklističke unije (UCI) i član mešovitog tima „Biciklistički centar UCI“ imao je 1,28 minuta slabije vreme od pobednika trke Holanđanina Toma Dumolina, koji je tri etape prevezao za 6:24, 37 časova, pretekavši Partugalca Nelsona Oliveiru za 13 sekundi i člana Kasine ekipe Gregorija Brenesa iz Kostarike za 19 sekunde! Ekipa „Biciklistički centar UCI“ ponovila je prošlogodišnji uspeh i pobedila u generalnom plasmanu u konkurenciji 15 reprezentacija. Trka je bodovana za svetski Kup nacija za bicikliste do 23 godine.

U poslednjoj etapi, oko mesta Guarda, kriterijumskoj trci, slavio je Dumolin koji je stazu od 17,5 kilometra prevezao za 24,41 minut. Oliveira je bio drugi sa 4 sekunde zaostatka dok je treće mesto pripalo Kasinom subozaču Kostarikancu Brenesu sa 19 sekundi zaostatka. Kasa je etapu završio na 35. mestu u konkurenciji 80 biciklista sa 1,09 minuta slabijim vremenom od pobednika.

Rus Argueles koji je dve etape nosio žutu majicu, (u prvoj je pobedio, u dtugoj je bio treći) stigao je u trećoj  na 17. mestu sa tačno minut zaostatka i izgubio je prvo mesto.

Tim „Biciklistički centar UCI“  je slavio sa vremenom19:16,05 časova ispred Kolumbije koa je imala 23 sekunde slabije vreme i Španije koja je imala 35 sekundi zaostatka.

Prošle godine Kasa je bio treći u ukupnom  plasmanu brdskih ciljeva i 33. u generalnom plasmanu na ovoj trci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.