Kasa šesti u Turskoj doneo Srbiji 22 olimpijska boda, čestitke Čubrića

posted in: Stare vesti | 0

Srpski reprezentivac Gabor Kasa član subotičkog Spartaka koji je vozio na trci „Putevima pobede“ u Turskoj u majici turskog tima Manisa spor nije uspeo da sačuva treće mesto u generalnom plasmanu na kome je bio do poslednje etape i završio je trku na šestom mestu.
Ipak, doneo je Srbiji 22 olimpijska boda, jer je za pobedu u prologu dobio osam, za treće mesto u prvoj etapi dva, za jedan dan u žutoj majici četiri i za šesto mesto u ukupnom plasmanu osam bodova…


Kasa je poslednju etapu od 166 km završio na 37. mestu sa 14 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika Nazima Bakircija (Turska) koji je zabeležio vreme 3:34,04 časova. Pobedio je u sprintu grupe od petorice biciklista, drugi je Kristijan Dirnes (Norveška) a treći Gekan Hasta (Turska).
Bakirci je pobedio u generalnom plasmana sa 8:28,30 časova drugi je Turčin Tanriverdi sa 18 sekundi zaostatka a treći Hasta sa 20 sekundi zaostatka. Kasa na šestom metu je imao 34 sekundi slabije vreme.
– Svaka čast Kasi, osvetlao nam je obraz minulog vikenda. Bori se i protiv rivala ali i protiv politike svoje ekipe i turske federacije i mora da sluša menadžera – kažs selektor Čubrić.- Njegov dorinos sa ovim poenima može da bude presudan. U Slovenci na trci Zagreb – Ljubljana u kategoriji 1.2 nije bilo sve kako smo planirali, ljut sam i ne mogu da objasnim da nismo ispratili najvažniji beg… Jovanović je trenutno naš najspremniji biciklista, ali ni on nije pokazao šta može i utopio se u loš dan. Nisam to očekivao jer su odlično vozili dan ranije na trci u Novom Mestu „Okolo Grma“ u veoma sličnoj konkurencniji i tada je Der bio 10, a Stević 13…
Nebojša Jovanović je završio u Ljubljani na 41. mestu sa 1,02 minuta zaostatka. U istom vremenu 43. je bio Goran Šmelcerović, a plasman ostalih srpskih biciklista bio je: 52. Marko Stanković + 1,12 minuta, 59. Jovan Zekavca, 78, Žolt Der – obojica u vremenu Stankovića, 115. Ivan Stević + 1,55, 128. Nikola Kozomara + 2,01 minut itd. Pobedio je Slovenac Kristijan Fajt iz Adrije koji je stazu od 183 km prešao za 4:06,01 časova. Švajcarac Holenstejn bio je drugi sa dve sekundne zaostatka a Kratohvil (Češka) treći sa 15 sekundi slabijim vremenom.
– Sada nas čekaju dve trke „Kroz Vojvodinu“ u kategoriji 1.2 za olimpijske bodove koje će se voziti 2. i 4. septembra i ako tu ne ulovimo 40 – 50 bodova ne piše nam se dobro u oktobru na olimpijskom sabiranju bodova – objektivan je Čubrić.- Ipak sam optimista, ovo su dobri vozači, trebalo je malo vrmena i dosta nerava da pregrme sve nedaće koje su ih pratile ove sezone, počevši od povreda do krađe bicikala. Deru odgovara staza, dolazi se i u njegovu Suboticu i to je poseban motiv. Konkurencija je jaka, dolaze dve slovenačke ekipe Perutnina iz Ptuja i Adrija, stići će i Kasina Manisa… Mi smo se odlučili da startuju tri tima iz Srbije Partizan Pauer muv, Radnički iz Kragujevca i kraljevački Metalac a formiraćemo još najmanje jednu regionalnu miks ekipu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.