Kasa treći u drugoj etapi i čuva žutu majicu na trci „Putevima pobede“ u Turskoj

posted in: Stare vesti | 0

Gabor Kasa srpski reprezentativac iz subotičkog Spartaka, osvojio je treće mesto u prvoj etapi u majici turske ekipe Manisa spor na trci kategorije 2.2 „Putevima pobede“ u Turskoj i sačuvao žutu majicu.

Na stazi od Inebolua do Kastamonua od 87 km, pobedio je u sprintu grupe od petorice vozača poznati novozelandski profesionalac, član Manise spor Džeremi Jejts u vremenu 2:20,34 časova. Drugi je stigao Turčin Nazim Bakirci a treći Kasa (22 godine) i osvojio još dva olimpijska boda za Srbiju. Do sada ih je na ovoj trci skupio deset, jer je za pobedu u prologu dobio osam poena.
U generalnom plasmanu vodi Kasa sa 2:24,23 časova. Drugi je Jejts sa sekundom zaostatka a treći Bakirci sa pet sekundi slabijim vremenom. Druga etapa je 96 km od Čonkirja do Akiurta, a poslednja treća od Polatlija od Eskilekira od 166 km…


Kasi je ovo drugi put u sezoni da nosi žutu majicu na trkama kategorije 2.2. Pobedio je u drugoj etapi na trci „Kroz Srbiju“ u junu i obukao žutu majicu. Na kraju srpskog Tura bio je najbolji vozač do 23 godine i ukupno četvrti u generalnom plasmanu, a osvojio je i treće mesto u petoj etapi na ovogodišnjoj trci „Kroz Srbiju“.
Ove sezone pobedio je u Turskoj na „Oko Trakije“ (2.2) u drugoj etapi a na pobedničko postolje na trkama kategorije 2.2 peo se i na „Oko Slovačke“ kada je bio treći u prvoj etapi. Završio je “Predsedničku trku“ u Turskoj u ekstra kategoriji na 59. mestu. Osvojio je ove godine i titulu državnog prvaka u drumskoj vožnji za bicikliste do 23 godine.
U karijeri ima treće emsto u drugoj etapi na trci „Velika nagrada Viljem Tel“ u svetskom Kupu nacija u Švajcarskoj 2009. i drugo mesto u trci kategrije 1.2 „Velika nagrada Betonekspres“ u Mađarskoj 2008.
U 2008. je pobedio u Ligi Srbije u dve konkurencije, elita i do 23 godine, a 2007. je pobedio u Ligi Srbije za omladince sa ček sedam trijufma u trkama. Bio je te godine i juniorski Šampiona Srbije. U 2009. i 2010. vozio je kao stipendista UCI u međunarodnom timu Biciklističkog centra UCI u Lozani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.