Lazar Jovanović 25, Jovana Crnogorac 26. na planinskom biciklu u Singapuru

posted in: Stare vesti | 0

Lazar Jovanović zauzeo je 25. mesto a Jovana Crnogorac 26. u prvoj trci na Letnjim olimpijskim igrama mladih u Singapuru.

Jovanović je imao dva kruga zaostatka u odnosu na pobednika Kolumbijca Džonatana Botera koji je stazu od 27,1 km prešao za 58,42 minuta. Drugo mesto pripalo je Andrei Rigetiju (Italija) sa 47 sekundeizaostatka, dok je treći stigao Lorens Svek (Balgija) sa 1,19 minuta slabijim vremenom. Pobednik je dobio jedan negativni bod, drugoplasirani 10, trećeplasirani 17 itd. Jovanović je dobio 72 negativna boda.

Jovana Crnogorac je bila 26. sa dva kruga zaostatka iza pobednice Karoline Kalasove iz Češke.Čehinja je stazu od 15,5 km prešla za 46,58 minuta i za osam sekundi pretekla na cilju Lindu Indergand (Švedska), a za 2,24 minuta Kristinu Laforže (Kanada) na treće mestu. Pobednici je propao jedan negativni bod, drugoplasiranoj pet, trećeplasiranoj osam itd. Jovana Crnogorac je dobila 40 negativnih bodova.

U ukupnom plasmanu nacija (bodovane su 32 zemlje) posle dve trke, vodi Italija sa 22 boda, druga je Kolumbija sa 41, treća Poljska sa 43 negativna poena. Srbija je 28. sa 112 negativnih bodova.

Selektor Saša Gajičić poveo je u Singapur Jovanu Crnogorac (BK Novi Sad), Lazara Jovanovića (Borac), Aleksu Veličkovića (Šumadija) i Filipa Pavlovića (Partizan).

– Rezultati su mogli da budu i bolji, očekivali smo više od naših predstavnika u trci na planinskim biciklima, ali šta je – tu je, trudićemo se da popravimo utisak u narednim trkama. Imamo možda i najteži program od svih sportova, jer će sva tri dečaka voziti drumsku trku, ali i još po jednu disciplinu. U vožnji na hronometar ogledaće se Filip Pavlović, na be – em – iks biciklu Aleksa Veličković – istakao je Gajičić. – Jovana Crnogorac će posle planinskog bicikla voziti hronometar i be – em – iks. Za svaki plasman dobijaju se bodovi i potom će se proglasiti najbolja reprezentacija. Sada je najvažnije da se potrudimo da u be – em – iksu ne kiksiramo, to je potpuno nepoznata disciplina za nas…

Hronometar dečaci voze 18. avgusta, 19. avgusta je kompletan program za dečake i devojčice na be – em – iks biciklima, dok je 22. avgust dan sa dva takmičenja: devojčice voze hronometar, dečaci drumsku trku…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.