Marko Danilović najbolje plasiran srpski takmičar u prvoj etapi medjunarodne trke kroz Srbiju

posted in: Vesti | 0

U prvoj etapi 61.TRKE KROZ SRBIJU, biciklista Borca u dresu Reprezentacije Srbije Marko Danilović bio je najbolje plasiran takmičar iz Srbije osvojivši 11 mesto.

Prva etapa medjunarodne 61.TRKE KROZ SRBIJU, vožena je u četvrtak 09.09.2021.godine od Pošarevca do Mionice u dužini od 147,6km. Odmah posle starta na 10-tom kilometru došlo je do velikog pada u kome je učestvovali Čačani Marko Danilović i Aleksa Radmilac. Danilović je prošao sa lakšim oguljotinama i uspeo je da nastavi trku, dok je Radmilac imao težu povredu kuka i morao je da odustane. Pad koji je imao Danilović nije ga omeo da aktivno učestvuje u pokušajima odvajanja, tako da je uspeo da uhvati priključak sa vodećom grupom. U toj grupi od 16 takmičara on je bio jedini takmičar iz Srbije. Ta činjenica mu je dosta otežala situaciju pre dolaska na cilj, jer nije imao pomoć od nikoga, tako da je trku završio na jedanaestom mestu sa zaostatkom od 50 sekundi. Na ovaj način on je nosilac posebne majice namenjenom najboljem takmičaru iz Srbije.
Etapu je pobedio takmičar iz Poljske Banaszek Alan ispred takmičara iz Slovenije Finkšt Tilena i Francuskog takmičara Delacroix Tristan.Danas se vozi druga etapa od Mionice do Čačka u dužini od 144km. Cilj etape očekuje se izmedju 15,10-15,30 u ulici Župana Stracimira, ispred restorana Proleće.

Treća etapa startuje iz Čačka u Subotu 11.09.2021.godine u 12,00 sati , a zadnja etapa dolazi takodje u Čačak u nedelju 12.09.2021.godine oko 14,45-15,15.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.