Marko Danilović osvojio vicešampionsku titulu na prvenstvu Balkana u biciklizmu

posted in: Vesti | 0

Na Prvenstvu Balkana koje je održano proteklog vikenda u Trebinju, biciklista Borca Marko Danilović osvojio je drugo mesto u seniorskoj konkurenciji, dok je masters Miroslav Bogdanović u kategoriji takmičara preko 50 godina osvojio šampionsku titulu.

Prvenstvo Balkana u drumskom biciklizmu održano je u Trebinju 12 i 13.oktobra 2019.godine za sve uzrasne kategorije. U sastavu Reprezentacije Srbije bili su i biciklisti Borca, seniori Marko Danilović i Stefan Stefanović, kadet Dejan Cogoljević i veteran Miroslav Bogdanović. Prvenstvo je održano u dve discipline, pojedinačni hronometar i drumska trka. U disciplini pojedinačni hronometar kadet Dejan Cogoljević osvojio je deseto mesto, u konkurenciji koja je bila najmasovnija, što je zadovoljavajući rezultat jer je njemu ovo ulazna godina u ovoj kategoriji. Vetaran Miroslav Bogdanović u kategoriji takmičara preko 50 godina osvojio je ubeljivo prvo mesto postigavši bolje vreme i od dosta mladjih takmičara.

U disciplini drumska trka, na stazi koja je bila kružna i prolazila kroz centar Trebinja vidjene su dosta kvalitetne trke uz veliki odziv svih Balkanskih zemalja. U trci dana u kategoriji seniora na stazi dužine od 90km, sa prosečnom brzinom od 44km/h, vidjena je veoma kvalitetna i zanimljiva trka. Jedni od glavnih aktera bili su i čačanski biciklisti. U vodećoj grupi nalazili su se Marko Danilović i Stefan Stefanović. U veoma jakom tempu pri kraju trke odvojila se vodeća trojka u kojoj je bio i Marko Danilović. Na 10km pre cilja Albanski takmičar uspeva da se odvoji i pobedjuje trku, dok je Marko Danilović uspeo da bude bolji od takmičara iz Kipra i tako osvoji drugo mesto. Stefan Stefanović nije uspeo da prati tempo vodećih, stigla ga je velika grupa  i nije uspeo da osvoji značajniji plasman. 

U kategoriji kadeta, na stazi dužine od 40km, Dejan Cogoljević je sve vreme bio u vodećoj grupi i sprint je odlučivao o pobedniku. S obzirom da je završnica bila dosta tehnički zahtevna sa dosta krivina on se nije najbolje snašao i osvojio je 12 mesto. Trku je pobedio reprezentativac Srbije Mihailo Stolić ispred Grčkog predstavnika i još jednog reprezentativca Srbije Igora Nadoveze.

U kategoriji veterana na stazi dužine od 40km, Miroslav Bogdanović očekivao je još jednu titulu Balkanskog prvaka, ali u predzadnjem krugu imao je gumi defekt, tako da nije uspeo da završi trku.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.