Marko Danilović treći na trci Euro toura u Debrecinu

posted in: Vesti | 0

Marko Danilović, biciklista Borca u dresu Reprezentacije Srbije osvojio treće mesto na trci V4 SPECIAL DEBRECIN-IBRANY.

Reprezentacija Srbije u sastavu Marko Danilović, Stefan Stefanović, Stevan Klisurić i Dušan Veselinović uz stručno vođstvo Ivana Rvovića, nastupila je u nedelju 22.07.2018.godine na trci V4 SPECIAL DEBRECIN-IBRANY u Mađarskoj. Trka se vozila u okviru Euro toura u kategoriji 1.2 i donosila je bodove za UCI rang listu.

Staza trke bila je ravna u dužini od 157,6km. Vozilo se veoma brzo tako da je prosečna brzina pobednika bila 48,41km/h. U tako jakom tempu srpski biciklisti bili su veoma aktivni i svakom begu bio je neko od četvorice veoma angažovanih biciklista. Na polovini staze odvaja se vodeća grupa od 10 takmičara u kojoj su bili Marko Danilović i Stevan Klisurić. Veoma jak tempo vodeće grupe nije mogao da isprati Klisurić, koga je stigla velika grupa. Na 20km pre cilja počeli su napadi i odvaja se vodeća trojka u kojoj je bio Marko Danilović.Trojka je složno išla sve do cilja i sprint je odlučio pobednika. Trku je pobedio Peter Kustor iz Austrijske ekipe MY BIKE STEEVENS, drugi je bio Tyrpekl Karel iz Češke ekipe PARDUS-Tufo PROSTEJOV, dok se Danilović morao zadovoljiti trećim mestom. Ostali biciklisti iz Srbije došli su u velikoj grupi sa zaostatkom od 1.30 minuta i Veselinović je osvojio je 41 mesto, Klisurić 43 mesto i Stefanović 71 mesto.

Ovaj rezultat Danilovića je veliki uspeh i osvojenih novih 25 bodova za UCI rang listu nacija i pojedinaca, s obzirom da se on nalazi B programu Biciklističkog saveza Srbije.

Sledeći nastup Srpski biciklisti imaće na trci VELIKA NAGRADA KRANJA koja se održava 29.Jula, a potom 05.avgusta na PRVENSTVU SRBIJE u brdskoj i kriterijumskoj vožnji koje će se održati u Čačku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.