Marko Stanković 41. na trci u Trstu

posted in: Stare vesti | 0

Reprezentivac kraljevačkog Metalca Marko Stanković osvojio je 41. mesto u 35. trci „Trofej ZSSDI koji organuzuje Udruženje sportskih slovenačkih društava u Italiji.
Na 78. mesto plasirao se Žolt Der, 79. je bio Dragan Spasić, 81. naš reprezentativac u majici truske Manise Gabor Kasa, 84. je završio Esad Hasanović dok je 94. bio Nikola Kozomara.

– Nisam nezadovoljan, obzirom na profil staze i vreme kada se vozi trka, naši vozači su se dobro nosili sa takmičarima profesionalnih ekipa koji imaju po nekoliko hiljada kilometra u nogama – kaže selektor Radiša Čubrić.- Odustali su Filip Pavlović mladi vozač Partizana koji je uskočio umesto Nebojše Jovanovića, Jovan Zekavica i Nikola Stefanović. Sada nas čekaju još tri trke, 12. marta u Loborici kod Pule koja nije za UCI bodove, potom 13. marta „Trofej Poreč“ u kategoriji 1.2 i potom od 17. do 20. marta „Istarsko proleće“ u kategirji 2.2. Ovu istarsku turneju organizovali smo uz ogromnu pomoć Olimpijskog komiteta Srbije.
Na trci su učestvovala 176 vozača u 25 ekipa iz devet zemalja. Trku je zavrilo 97 bicilista. Na stazi od 137,4 km pobedio je Italijan Enriko Bataljin iz ekipe Zalf, koji je u cilju posle 3:20,21 časova vožnje malo odmakao kolegi iz tima Soniju Karbreliju. Treće mesto osvojio je Luka Benedeti (Italija, Mantovani).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.