Matej Mugerli pobednik 20. Klasika Beograd – Čačak

posted in: Vesti | 0
Kako su organizatori 20.biciklističke trke Klasik Beograd – Čačak najavljivali, Slovenci su se pokazali kao apsolutni favoriti. Pripalo im je prvo i treće mesto. Pobednik 20. Klasika je Matej Mugerli, Mađar Petar Kustor je na cilj stigao drugi, a Tomaž Nosej treći.
– Trka je bila teška, naročito na Rudniku. U sprintu sam bio hitriji od Kustora i tako uspeo da pobedim – izjavio je Matej Mugerli na konferenciji za štampu. On je pohvali organizaciju turnira i napomenuo da su biciklistička takmičenja u Srbiji bezbednija nego u Italiji ili Austriji…
-Put je bio širok, nije zadavao probleme. Zadovoljan sam i stazom i rezultatom – reči su drugoplasiranog Kustora. Mađar se već na početku trke našao u prvom begu sa još 12 vozača. Prava selekcija sačekla ih je tek na Rudniku. Tada su se i trojica pobednika izdvojila od ostalih.
Na konferenciji za novinare pojavio se i vicešampion Balkanskog prvenstva, koje je bio deo 20. Klasika, Ivan Stević. On nije zadovoljan plasmanomu na Klasiku, sedmim mestom, ali ga je utešila srebrna medalja sa Balkanskog.
– Iskreno, nadao sam se boljem rezultatu. Imao sam taj peh da sam se početkom ove nedelje razboleo i to me je malo unazadilo.Loše sam se postavio i u sprintu. Odavno nije bila ovako jaka i dobro organizovana trka – izjavio je Stević.
U ime pokrovitelja trke, gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić obećao je da će 21. Klasik biti još bolje organizovan.
Danas biciklisti nastavljaju Balkanski šampionat u hronometru. Start trke je u 11 časova kod preduzeća „Domis“ u Miokovcima.
Ostali rezultati

BALKANSKI ŠAMPIONAT
1. Unalan Redžep, Turska
2. Ivan Stević, Srbija
3. Kastratas Haralampos, Grčka
BICIKISTIČKA LIGA SRBIJE
1. Ivan Stanić, OBK Beograd
2. Marko Stanković, BK Metalac Kraljevo
3. Marko Danilović, BK Borac Čačak

BRDSKI CILJ – RUDNIK
1. Peter Kustor
2. Tomas Nosej
3. Adria Nobil

Sponzori

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.