MEĐUNARODNA BICIKLISTIČKA “TRKA KROZ SRBIJU” ZAVRŠENA U ČAČKU

posted in: Vesti | 0

Posle četiri etape i preveženih 601,4km61. Medjunarodna biciklitička TRKA KROZ SRBIJU, završena je zadnjom etapom od Prijepolja preko Nove Varoši, Jasenova, Katića Arilja, Lučana do Čačka. U Čačku je obavljena svečana ceremonija proglašenja pobednika, trku je pobedio francuski takmičar Žan Gube, a najbolji takmičar iz Srbije u generalnom plasmanu je Čačanin Marko Danilović.


Ovogodišnja medjunarodna biciklistička TRKA KROZ SRBIJU koja se održala po šesdesetprvi put, na startu u Požarevcu okupila je 21 ekipu sa 121 takmičarem sa svih meridijana( čak 25 nacija). U sastavu reprezentacije Srbije sa startnim brojem 1 nastupio je Marko Danilović, kapiten reprezentacije i Aleksa Radmilac u sastavu MLADIH NADA.


Prva etapa vožena je od Požarevca do Mionice, druga od Mionice do Čačka, treća od Čačka do Prijepolja i četvrta od Prijepolja do Čačka.

Poslednju etapu pobedio je takmičar iz Poljske ekipe Maszovsze Serce, Banaszek Alan ispred Hoen Alexa i Tvetcov Sergeja iz Američke ekipe Wildlife Generation Pro, najboljji takmičar iz Srbije bio je Djordje Djurić koji je osvojio šesto mesto.


U generalnom plasmanu trku je pobedio Francuski biciklista Žan Gube i osvojio žutu majicu simbol najboljeg u karavanu, drugi je bio biciklista iz Belorusije Johen Sobal, a treći takodje Francuski biciklista Tristan Delakru. Trku je zavržilo 85 biciklista.


Biciklisti iz Srbije uspeli su da pobede drugu etapu od Mionice do Čačka, Jovan Divnić bio je prvi, a Dušan Kalaba drugi. Najbolje plasiran biciklista iz Srbije u generalnom plasmanu bio je Čačanin Marko Danilović koji osvojio dvadesetdeveto mesto.

Pobednicima i nosiocima ostalih majica nagrade su predali predstavnik Grada Čačka zamenik Gradonačelnika Vladan Milić, Predsednik Biciklističkog saveza Srbije Radomir Pavlović, Predsednik i sportski direktor biciklističkog kluba Borac dr Vladimir Milošević i Dragan Dostanić, direktor marketinga Auto Čačka Marija Kostić.


Posebne zahvalnice od strane direkcije Biciklističkog saveza Srbije uručene su Gradu Čačku, Biciklističkom klubu BORAC za 75 godina svog postojanja i Auto Čačku koji je sa vozilima ŠKODA bio sponzor zelene majice, a vozila ŠKODA su bila oficijelna vozila na trci.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.